Obavijesti

News

Komentari 46

Ivo Sanader na sudu: Vijeće je potvrdilo i opužnicu za MOL

Ivo Sanader na sudu: Vijeće je potvrdilo i opužnicu za MOL
1

Sjednica je bila zatvorena za javnost. USKOK je iznio rezultate istrage i dokaze, a vijeće je prihvatilo optužnicu. Za sada nisu prihvatili snimke iz restorana kao dokaz

VIDEO

Ivo Sanader pojavio se danas u 8.30 sati na Županijskom sudu. Optužno vijeće potvrdilo je drugu USKOK-ovu optužnicu. USKOK ga tereti za primanje 10 milijuna eura mita od predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u INA-i. 

Sjednica je bila zatvorena za javnost. USKOK je iznio rezultate istrage i dokaze, a Vijeće bi trebalo sada dogovoriti i pripremno ročište na kojem će odrediti početak suđenja. 

USKOK traži spajanje postupaka Hypo i MOL

USKOK je sudu predložio spajanje postupaka u slučaju Hypo, u kojem je prošlog tjedna počelo suđenje, te INA-MOL. O tome će naknadno odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda. Na pitanje zašto se sada odlučili na takav potez objasnila je da je u oba predmeta sada optužen samo Sanader. Za slučaj MOL bili su optuženi okrivljeni Hernadi i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec. No, postupak protiv Hernadija vodit će mađarsko pravosuđe, a od progona Polančeca se odustalo.

- Dakle bilo je više okrivljenika pa u to vrijeme nije bilo uvjeta za spajanje postupka - objasnila je Laptoš, prenosi HTV.

Tužiteljica: Snimka je zakoniti dokaz

U Jutarnjem listu nedavno je objavljeno kako postoji videosnimka sastanka Sanadera i Hernadija u zagrebačkom restoranu Marcelino. Ta snimka je predana sudu. Obrana tvrdi da je video snimljen nakon što je Sanader odstupio s mjesta premijera, odnosno nakon zaključenja ugovora s MOL-om. 

- Kao dokaz za sada nije prihvaćena snimka sastanka Sanadera i Hernadija u zagrebačkom restoranu Marcelino, kao ni iskaz vlasnika restorana, jer je to u spis ušlo nakon podizanja optužnice - kazao je odvjetnik Čedo Prodanović.

Tužiteljica Tamara Laptoš kazala je da su svi dokazi zakoniti. Dodala je da snimka za sada nije uvrštena u dokaze te da će se o tome odlučiti na pripremnom ročištu.

- Sanaderova obrana smatra da je to protuustavni i protuzakoniti dokaz te razmatra mogućnosti podizanja kaznene prijave protiv vlasnika restorana, držeći da se nije snimka smjela čuvati dvije godine - istaknula je  Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu