Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Sanader, svjetski čovjek: Premijer, šarmer, političar

Susreo se s najvećim državnicima, a neki su ga 2007. podržali i u kampanji. Kod mnogih političara je promijenio stav o Hrvatskoj i našim problemima

R. Branđolica/VL
Foto: R. Branđolica/VL
6 komentara

Ostavljajući dojam uglađenog i obrazovanog čovjeka, dr. Ivo Sanader vješto je plovio u vanjskopolitičkim vodama. Poznavajući jezik i kulturu zemalja koje posjećuje, znao je izmamiti osmijeh domaćinima. Primjerice, prilikom posjeta Italiji medijima se obratio na talijanskom jeziku. Premijer Silvio Berlusconi pohvalio mu je dikciju. S njemačkom kancelarkom Angelom Merkel dugogodišnji je prijatelj, a o stanju u Hrvatskoj u nekoliko je navrata razgovarao s bivšim američkim predsjednikom Georgeom Bushom. Tijekom karijere susreo se sa svim važnijim svjetskim političarima. Sanader je volio isticati i svoju ljudsku stranu. Posebno voli svog psa Kingu, mađarskog pulija crne boje. Dobio ga je na dar od mađarskih organizatora nogometnog prvenstva 2006. Znao ga je dovesti u Banske dvore.

BUSH MU JE POKLONIO PALICE ZA GOLF
Tijekom lanjskog posjeta Hrvatskoj, znajući za domaćinovu sklonost prema golfu, bivši američki predsjednik George W. Bush Ivi Sanaderu darovao je komplet skupocjenih palica za golf u posebno dizajniranoj torbi. Kroz politički angažman premijer Sanader isticao je da su golfska igrališta nacionalni interes Hrvatske kao zemlje koja se ozbiljno želi baviti turizmom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message