Obavijesti

News

Komentari 316

Odgodili odluku o jamstvu za Sanadera: Nepotpuni zahtjev?

Odgodili odluku o jamstvu za Sanadera: Nepotpuni zahtjev?
4

Jedna nekretnina je kuća u Zagrebu u vlasništvu Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića, a druga je dio obiteljske kuće Mirjane Sanader koji nije pod blokadom

VIDEO

>>> Zadnje informacije

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić kazao je da je za sada odgođeno odlučivanje o ponuđenom jamstvu. Sud  je ustvrdio da ponuđena dokumentacija nije dostatna, te će tražiti od obrane da dostavi potrebne dokumente prije nego što se nastavi odlučivanje

Ponudili kuće odvjetnika Suića i dio kuće Mirjane Sanader

Sanaderova obrana pronašla je način kako uplatiti jamčevinu za njega. Vrhovni je sud, podsjetimo, ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija, a Ivo Sanader, kako bi izašao iz pritvora mora platiti 12,4 milijuna kuna jamčevine. Njegovi su odvjetnici, navodno "pronašli" dvije nekretnine koje će založiti.

- Love nema, ali imamo dvije nekretnine koje ćemo ponuditi - rekla nam je odvjetnica Jadranka Sloković i dobacila kako će svi biti iznenađeni kada se sazna o čijim nekretninama se radi. Očito je riječ o skupim objektima kada su samo dva dostatna da pokriju cijelu jamčevinu.

Jedna nekretnina je kuća u Zagrebu u vlasništvu Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića, koja je procijenjena na 9 milijuna kuna, a druga nekretnina je dio obiteljske kuće Mirjane Sanader u Kozarčevoj ulici, koji nije pod sudskom blokadom.

Vijeće će koje će procijeniti jesu li te predložene nekretnine adekvatne, odnosno vrijede li 12,4 milijuna kuna.

Dvije varijante: Na slobodi već danas ili idući tjedan

Ako su adekvatne, onda postoje dvije varijante. 

Prema jednoj, USKOK ima pravo žalbe Vrhovnom sudu na odluku o jamčevini, te Sanader neće moći izaći iz Remetinca prije idućeg tjedna. No, prema drugoj varijanti, Sanaderovi odvjetnici tvrde da USKOK nema pravo žalbe. U tom slučaju, Sanader bi već danas mogao ići na Županijski sud gdje će se očitovati da prihvaća uvjete jamstva i da neće napuštati Hrvatsku. Nakon toga, vraća se u Remetinec, gdje se razdužuje i izlazi na slobodu.

Nepravilnosti u zahtjevu?

Ipak, čini se da je Sanaderov izlazak iz pritvora u petak upitan. Naime,  kako se doznaje, čini se da je sudsko vijeće našlo neke nepravilnosti u zahtjevu za jamčevinu za Ivu Sanadera. 

Bebić: Sudili su mu kao na Divljem zapadu

U četvrtak su Sanaderovi prijatelji Luka Bebić i Jerko Rošin rekli da su spremni ponovno svojim nekretninama jamčiti da Sanader neće pobjeći ako ga puste na slobodu. Podsjećamo, prije nekoliko godina nekretnine su založili i Sanaderova supruga Mirjana te njegov prijatelj Mario Zubović. Međutim, ni to nije bilo dovoljno nego su morali još skupiti 300.000 eura gotovine. 

- Ja sam i prije 5 godina bio siguran da Sanader neće pobjeći pa sam zato jamčio nekretninom, Spreman sam to učiniti ponovno. Njemu su sudili kao na Divljem zapadu: 'Evo konjokradice! Objesimo ga pa ćemo mu poslije suditi' - rekao je Bebić.

Osim što mora platiti jamčevinu, Ivi Sanaderu je sud odredio mjere opreza. To znači da će mu privremeno oduzeti putovnicu i da će se u određenom vremenskom razdoblju morati javljati svaki prvi ponedjeljak u mjesecu sudu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 316
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije