Obavijesti

News

Komentari 3

Sanitetski prijevoz štrajka od srijede do ispunjenja zahtjeva

Sanitetski prijevoz štrajka od srijede do ispunjenja zahtjeva
1

Pacijentima koji koriste njihove usluge nužan je sanitetski prijevoz jer bez njega ne mogu obavljati potrebne preglede. Oni ne smiju niti jednog dana izostati bez te usluge, pozivaju ministra da požuri

VIDEO

U srijedu 5.2.2020. u 6.30 sati kreće štrajk radnika sanitetskog prijevoza. Njih podržava većina sestara, tehničara i vozača. Kako najavljuju sa štrajkom neće prestajati sve do ispunjenja zahtjeva sindikata. Dosta im je tretiranja kao radnika drugog reda.

Pozivaju novog ministra da što prije krene s rješavanjem probleme zaposlenika u sanitetskom prijevozu. Dakle, zahtijevaju izmjenu sporne Uredbe o koeficijentima u sanitetskom prijevozu. Žele da se oni vrate na staro. 

Pacijentima koji koriste njihove usluge nužan je sanitetski prijevoz jer bez njega ne mogu obavljati potrebne preglede. Oni ne smiju niti jednog dana izostati bez te usluge. 

- Razumijemo sve djelatnike i između ostalog podržavamo u njihovom nastojanju jer sustav je ionako preopterećen, a te posljedice ne snose samo sami djelatnici nego i pacijenti koji čekaju prijevoz i po nekoliko sati - priopćila je predsjednica udruge Dignitas. 

Ukoliko Zagreb ostane bez sanitetskog prijevoza na jedan dan, osjetit će se posljedice. Udruge se nadaju da štrajk neće morati potrajati kao što inače traju tjednima, mjesecima zbog pregovora sa sindikatima. Do takve situacije u ovom slučaju ne smije doći jer posljedice mogu biti vrlo opasne za zdravlje pacijenata RH. 

Pacijenti koji koriste sanitetski prijevoz najčešće su starije, teško bolesne, nepokretne osobe koji nemaju nikoga da o njima brine. Usluga koja im se pruža smatraju, vrlo je opasna. Samo vozila u kojima ih prevoze nisu sigurna, a o suludom glumljenju vozača kao medicinskih tehničara krive su male plaće i nedostatak radnika.

Zbog malog interesa u rješavanju ovog problema, radnici su odlučili sindikatima pokazati kako su ozbiljni u svojoj namjeri poboljšavanja trenutnog sustava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa