Obavijesti

News

Komentari 33

Sarnavka: Sumnjamo da Vlada RH ne želi spasiti Imunološki

Sarnavka: Sumnjamo da Vlada RH ne želi spasiti Imunološki
1

Članovi Visia Croatice okupili su se na Markovu trgu, pred sjedištem Vlade kako bi ju upozorila da je za rješenje problema Imunološkog zavoda ostalo malo vremena

VIDEO


Imamo razloga sumnjati u to da Vlada ne želi spasiti Imunološki zavod s obzirom na to da se nakon 40 dana još uvijek nije izjasnila oko prihvaćanja naše ponude za kupnju dionica, rekla je u petak Sanja Sarnavka, aktivistica za ljudska prava i članica skupine Visia Croatica.

Simbolično su na konferenciju za novinare održali pet minuta iza podneva ispred Banskih dvora kako bi upozorili da Vlada odavno kasni s rješavanjem pitanja Imunološkog zavodu kojemu će do kraja godine isteći i posljednja dozvola za proizvodnju s nesagledivim posljedicama. 

Visia Croatica je ispunila sve uvjete za kupnju Imunološkog i na potezu je Vlada koja mora donijeti odluku o sudbini, ne samo Zavoda, nego i krvne plazme svih dobrovoljnih darivatelja krvi iz koje je Imunološki proizvodio spasonosne lijekove. Prošlo je 40 dana što je i ne postoji više niti jedan razlog da Vlada ne donese odluku – rekao je jedan od čelnika Visia Croatice Đuro Lubura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Visia Croatica je predala vrlo jasan i transparentan plan za spas Imunološkog zavoda i pokretanje proizvodnje. Zavod ima snage samo još mjesec ili dva za izdržati prije nego se potpuno ugasi i uništi. Već se kasni, svaki dan može biti presudan. Prvi puta u 25 godina su se građani podigli da spase strateški važnu instituciju. To je poruka koju Vlada ne može i ne smije zanemariti – dodala je Sarnavka.

Iz Visia Croatice poručili su da ne žele vjerovati da Vlada želi propast Imunološkog, iako se tako čini zbog njihovog ignoriranja. 

- Dapače, duboko vjerujemo da nije tako i da Vlada želi narod kao svog partnera. Zato pozivamo Vladu da prihvati ponudu Visia Croatice jer, prvi put u Hrvatskoj, narod organizirano nudi trajno rješenje za iznimno važan problem – dodao je Lubura. 

Do sada je udruga prikupila oko pet milijuna kuna i svoje uloge uplatilo je 30.000 građana. Lubura ne sumnja da će uspjeti prikupiti 100 milijuna kuna, koliko je Vlada uvjetovala u natječaju kako bi se mogao izgraditi novi pogon za Imunološki. Rekao je kako je red na Vladi da donese odluku i da će Visia Croatica tek onda moći pokrenuti veliku akciju prikupljanja ostatka novca.

- Neprihvatljivo je da se odugovlači s odlukom, kakva god ona bila, ali odluka se mora donijeti odmah i u interesu svih nas -zaključio je Lubura.

Potporu su na konferenciji dali i dr. Hrvoje Mazija, član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, glumica Urša Rauchar, član užeg predstavništva Udruge gradova i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. Potporu su dali i predstavnici braniteljskih udruga. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke