Obavijesti

News

Komentari 17

Saslušali svjedoke, odvjetnik Bilićevih najavio nove dokaze

Saslušali svjedoke, odvjetnik Bilićevih najavio nove dokaze
5

Šibenik: Dragan Paravinja je priznao ubojstvo Antonije Bilić pa ga zanijekao. Sada je u pritvoru. U tijeku je istraga DORH-a. Do sada je ispitano nekoliko svjedoka

VIDEO

Istražni sudac Igor Ninić u utorak je na sudu u Šibeniku saslušao svjedoke koji bi mogli imati informacije o nestanku Antonije Bilić. Sudac je rekao kako je riječ o svjedocima koji su se na dan nestanka djevojke 7. lipnja našli 'na licu mjesta', no istraga je tajna pa o detaljima ne smije govoriti. U utorak su ispitali tri od četiri pozvana svjedoka. Odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić, kaže kako su zadovoljni istragom Državnog odvjetništva, no nisu zadovoljni predistražnim postupkom. Najavio je i nove dokaze na kojima rade, a koje će prezentirati, sukladno zakonu i dogovoru s Državnim odvjetništvom.

- Točno je da smo spominjali nove dokaze i radimo na tome. Sukladno Zakonu o kaznenom postupku prezentirat ćemo ih na vrijeme i s Državnim odvjetništvom eventualno odlučiti o tome dali će se i u kojem trenutku izvoditi.  Vjerojatno će se temeljem tih novih dokaza tražiti da policija ponovno ispita osumnjičenika Dragana Paravinju - rekao je Ljubičić.

- Radi se vrlo profesionalno, vrlo korektno i, što je vrlo važno, radi se brzo. Obitelj je izrekla određene prigovore na predistražni postupak. Mora se, naime, priznati da tu postoji relativno malo materijalnih dokaza i obitelj ima pravo smatrati da se moglo nešto drugačije napraviti. Oštećeni su sigurni da svi sudionici u ovom postupku žele utvrditi apsolutnu istinu, međutim ne mogu prijeći preko toga da se taj kamion koji je ključni dokaz mogao i trebao prije identificirati. Jedino to - rekao je Ljubičić.

Odvjetnik oštećene strane nema ništa protiv da se istraga dopuni ubojstvom novinarke Dade Vujasinović jer to ne može utjecati na tijek ovog istražnog postupka. Ljubičić je ocijenio da se istraga praktički bliži kraju. Zamolbenim putem je već ispitan vozač koji je navodno preuzeo kamion od Paravinje i vlasnik tvrtke u kojoj je radio, a za iskaze supruge i oca Dragana Paravinje poslana je zamolnica.

Branko Baica, odvjetnik koji Dragana Paravinju zastupa po službenoj dužnosti, otkrio je da je njegov branjenik dobro, da nema zdravstvenih ni drugih problema, da se ne žali na uvjete u šibenskom zatvoru i da ponašanje stražara ocjenjuje korektnim. Obitelj je već zatražila dozvolu da ga posjeti u zatvoru, ali sudac Ninić je mogućnost posjete odgodio, dok članovi obitelji ne budu ispitani. 

Svaku fazu istrage pomno prate i Ana i Katarina, sestre nestale Antonie Bilić, koje su se sastale s odvjetnikom Ljubičićem neposredno prije i poslije istražnog ročišta.  

-  Slažemo se s tim što je rekao naš odvjetnik, ali smatramo da ovaj istražni sudski proces neće imati smisla sve dok se ne utvrdi potpuna istina o sudbini naše sestre. Tražimo da sud pregleda tahograf iz Paravinjina kamiona i svu dokumntaciju koju je do sada prikupila policija. Moja obitelj, odvjetnik i svi koji nam pomažu nećemo odustati dok se ova istraga ne proširi i dok se ne utvrdi potpuna istina o nestanku moje sestre - rekla je Ana Bilić.

Policija, podsjetimo, sumnja kako je Antoniju Bilić ubio Dragan Paravinja. On je priznao kako je djevojku pokupio, a onda ubio u kamionu te bacio s mosta u rijeku Krku. No kasnije je rekao kako je iskaz istražiteljima u Republici Srpskoj dao jer su ga tukli te je zanijekao ubojstvo Antonije Bilić. Trenutno se nalazi u šibenskom zatvoru. Ustvrdio je da on i obitelj Bilić nemaju nikakvih primjedbi na rad Državnog odvjetništva i suda. 

Istražni je sudac već saslušao Antonijine roditelje, susjeda Franu Bilića koji je vidio kako Antonia ulazi u šleper koji je vozio Paravinja te još jednog svjedoka. U srijedu bi trebali ispitati dvije Antonijine prijateljice iz srednje škole. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...