Obavijesti

News

Komentari 133

Friščić i dalje želi biti uz HDZ, Kosor mu prišapnula "Bravo!"

Friščić i dalje želi biti uz HDZ, Kosor mu prišapnula "Bravo!"
7

Poslije dogovora u Banskim dvorima Josip Friščić je kazao da ovo nije kraj suradnji koalicije. Nakon govora prišla mu je premijerka i šapnula 'Bravo' te mu čestitala

VIDEO

Nakon sat vremena iza zatvorenih vrata u Banskim dvorima vladajuća koalicija u petak je odlučila da će parlamentarnim izbori biti 4. prosinca 2011. godine. Premijerka Jadranka Kosor je istaknula da se o ovom pitanju nije prije raspravljalo zbog toga što su se prvo morali završiti pregovori sa EU koji su okončani 30. lipnja. Osim toga u međuvremenu se razbolio šef HSS-a Josip Friščić pa se čekalo da on ozdravi.

- Iznimno smo zadovoljni, budući da smo napravili golem posao. Završili smo pregovore, a zajedno smo prošli teške trenutke pune predrasuda - rekla je Kosor.

Josip Friščić se prisjetio kako se ova vlada suočavala sa prosvjedima u kojima su građani tražili ostavku Vlade.

- Bili bismo neodgovorni da smo tada odstupili i Hrvatska sigurno ne bi završila pregovore u ovom roku. Ovo nije kraj našoj suradnji i neće biti - zaključio je Friščić.

Kosor je komentirala izjavu šefa HSS-a i kazala:

- Mi računamo na suradnju i nakon izbora budući da smo dosad savladali velike izazove. Pokazali smo da možemo raditi kao tim što ne može svatko. Kod arbitraže smo bili sami, a to je bio ključ kojim smo otključali vrata pregovora. Bilo je različitih pritisaka na moje koalicijske kolege, ali pokazali su da su odgovorni prema državi - istaknula je premijerka koja je nakon govora Friščića prišla njemu i na uho mu šapnula "Bravo!" te mu čestitala na govoru.

Milorad Pupovac istaknuo je da je koalicija suočena sa još dvije važne stvari, a to je da se moraju uskladiti neki zakoni prije pristupanje EU te da se sve stranke trebaju početi pripremati za nadolazeće izbore.

- Nadam se da će sve stranke dobiti drugačiju dimenziju, da će biti fokusirane na stvarne izazove društva i građana, a ne da budu suparnici u političkoj utakmici kao dosad - zaključio je Pupovac. 

Dodao je da će se početkom jeseni znati datum raspuštanja Sabora. Samo pet dana poslije parlamentarnih izbora potpisat će se pristupni ugovor s Europskom unijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...