Obavijesti

News

Komentari 202

Kosor: Divljanja cijena neće biti za osnovne namirnice

Kosor: Divljanja cijena neće biti za osnovne namirnice
6

Kosor kaže da će od sada pratiti rast cijene na tjednoj razini te da će na sljedećim sastancima utvrditi konkretne mjere za sprečavanje rasta cijena, javlja Večernji list

VIDEO

Premijerka Kosor rekla je u utorak da divljanja i enormnog rasta cijena neće biti za najnužnije prehrambene artikle, javlja Večernji list. Nakon trosatnog sastanka sa proizvođačima prehrambenih proizvoda, trgovcima, predstavnicima HUP-a i sindikata, rekla je kako će od sada pratiti rast cijene na tjednoj razini te da će na sljedećim sastancima utvrditi konkretne mjere za sprečavanje rasta cijena. Predstavnici stranih trgovačkih lanaca nisu došli na sastanak iako su bili pozvani.

>>>Izvorni tekst možete pročitati ovdje

Čobanković: Hrana i piće u Hrvatskoj nisu uopće značajno poskupjeli

Na sastanku u Banskim dvorima bio je ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem te ministrom gospodarstva Đurom Popijačem. Tema sastanka je bila kako sniziti cijene te čega se tko može odreći kako bi se ublažio udar na standard građana, piše HRT

Nadan Vidošević, predsjednik Uprave Kraša, rekao je kako se nekim kompromisom može zaustaviti rast cijena. Dodaje da proizvođači, prerađivači i trgovci moraju snositi dio tereta i pokušati smanjiti cijene.

Petar Čobanković je istaknuo kako u Hrvatskoj uopće nije došlo do značajnog poskupljenja hrane i pića. Kaže kako je sve poskupjelo za 2,5 posto.

Krešimir Sever, predsjednik nezavisnih sindikata, kaže kako otkupljivači i trgovci profitiraju na štetu proizvođača i krajnjih kupaca. U Osijeku je od utorka, uz sva ostala poskupljenja, kruh skuplji prosječno za kunu. Na sastanku s premijerkom su između ostalih i članica Uprave Agrokora Ljerka Puljić, čelnici HUP-a, Davor Majetić i Ivan Ergović te Domagoj Ivan Milošević.

>>> Izvorni članak pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...