Obavijesti

News

Komentari 164

'Škola počinje 7. rujna, maske vjerojatno neće biti obavezne'

'Škola počinje 7. rujna, maske vjerojatno neće biti obavezne'

Zadaća Radne skupine je razrada i predlaganje mjera za početak nove pedagoške, školske i akademske godine u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, u školama i fakultetima

VIDEO

Sastanak Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. bit će održan u Ministarstvu znanosti i obrazovanje. 

Zadaća Radne skupine je razrada i predlaganje mjera za početak nove pedagoške, školske i akademske godine u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, u školskim ustanovama te na visokim učilištima.

PRATITE UŽIVO: 

Što se maski tiče, preporučuje se da mlađa djeca ne nose maske jer ako se ne nosi pravilno, više je štete nego koristi. Što se tiče sveučilišta, za studente se preporučuje nošenje maski. 

- Ostaju nam učenici od petog razreda i srednje škole, treba nam još vremena i da poslušamo preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i da vidimo kako to druge države rješavaju - poručili su iz radne skupine. 

Ističu kako školski kolektiv ima dobre utjecaje na djecu i da je bitno da djeca budu u školi. 

- Bit će nekakva nastava na daljinu i onih u učionici, pa makar za one koji će biti u izolaciji - poručili su. 

- Radimo sve da spremno dočekamo jesen. Razrađivali smo potencijalne scenarije. Mi iz CARNET-a ćemo i dalje pružati tehničku podršku. Pripremamo se i za online i offline nastavu ako će neki učenici ili nastavnici morati u samoizolaciju - tvrde iz CARNET-a. 

Ministar Fuchs rekao je kako se u radnoj skupini nalaze kompetentni ljudi i da je vratiti djecu u škole vrlo kompleksno. 

- Tek smo počeli, radit ćemo intenzivno idućih dana. Identificirani su brojne specifičnosti brojnih škola. Nisu sve škole iste, nisu svi gradovi isti i tu moramo naći nekoliko varijanti mjera koje će se primjenjivati. A da bi one bile učinkovite, to će biti sve skupa detaljno propisano - poručio je. 

- Djeca kreću 7. rujna u škole i do tada će svi nastavnici i roditelji dobiti detaljne upute - poručio je. 

Ministar je istaknuo i kako misli da maske vjerojatno neće biti obavezne u školama. Poručio je i kako će škole u Zagrebu dobiti opciju da skrati školski sat na 40 minuta zbog posljedica potresa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi