Uz kratku radionicu i pomoć gastrostučnjaka i entuzijasta Renea Bakalovića, pivski sommelier Chris Myers je okupljenima otkrio tajne kušanja i kulture pijenja piva
Savjet pivskog sommeliera: Lošeg piva jednostavno nema!
Zanimanje pivski sommelier u Hrvatskoj je još velika nepoznanica, ali je zato u inozemstvu prihvaćeno. Zagrebačka pivovara je zato dovela poznatog svjetskog sommeliera Chrisa Myersa na degustaciju tri vrste piva Staropramen - Classic, Selection i Eden. Uz kratku radionicu i pomoć gastrostručnjaka i entuzijasta Renea Bakalovića, Myers je okupljenima otkrio tajne kušanja i kulture pijenja piva.
- Ima jako malo pravila kad se tiče piva, ali najvažnije je definitivno: Vjeruj svom jeziku. Svatko ima drugačiji ukus i potpuno je normalno da je meni neko pivo savršeno, a vama se nimalo ne sviđa - kaže simpatični Chris, koji je u Hrvatskoj tek nekoliko dana, a planira i kratku turneju po Zagrebu kako bi probao domaća piva. Na pitanje koje mu je pivo najdraže, jednostavno odgovara - ono koje je upravo ispred mene.
- Nema lošeg piva, i ono koje trenutno pijem mi je uvijek najdraže. Iako, moram priznati da u posljednje vrijeme obožavam belgijska piva jer ima puno različitih vrsta - kaže Chris, koji uvijek preferira točeno pivo jer je ono najsvježije, te pivo u pripadajućoj čaši koju je dizajnirao proizvođač.
- Najbolja stvar oko piva je to što je to u potpunosti prirodan proizvod. Veseli me što se u cijelom svijetu u posljednjih desetak godina razvija kultura piva i ono postaje cijenjeno kao i vino. Ipak je pivo starije od vina i zaslužuje takav status - zaključuje Chris.