News

Komentari 36

'Sberbank ne planira prodavati svoj udio u Agrokoru uskoro...'

'Sberbank ne planira prodavati svoj udio u Agrokoru uskoro...'

Zagrebački sud u cijelosti je priznao dug tvrtke prema Sberbanku te će Sberbank dobiti oko 40 posto dionica Agrokora i 18 posto u Mercatoru, izjavio je čelnik ruske banke

Sberbank ne planira u bližoj budućnosti prodavati udio u Agrokoru, rekao je u petak predsjednik Uprave Sberbanka Herman Gref, a prenose ruski poslovni portali.

"Sberbank ne planira u bližoj budućnosti prodavati udio u Agrokoru", rekao je Gref  na konferenciji za novinare u povodu godišnje skupštine dioničara te banke.

Zagrebački sud u cijelosti je priznao dug tvrtke prema Sberbanku te će Sberbank dobiti oko 40 posto dionica Agrokora i 18 posto u Mercatoru, izjavio je čelnik ruske banke, koja je najveći Agrokorov kreditor.

Dodao je kako Sberbank neće ujediniti te udjele te da, "iako postoji potražnja", neće u bližoj budućnosti prodavati svoj udjel u Agrokoru.

"Dovest ćemo kompaniju u red i prodati po povoljnijim uvjetima za nas", rekao je Gref.

Napomenuo je da bi Sberbank, ako bi ujedinio Agrokorov udjel na temelju duga s dionicama koje ima u Mercatoru, dobio više od 40 posto udjela u Agrokoru, ali da banka to ne želi učiniti.

U trenutnoj fazi ima smisla dobiti ulog u Agrokoru, držeći dionice slovenske maloprodajne mreže Mercator, bez razmjene, rekao je čelnik Sberbanka.

Prema njegovim riječima, "sporazum o uređivanju stanja u Agrokoru" mogao biti potpisan oko 28. lipnja.

Najčitaniji članci