Obavijesti

News

Komentari 41

'SDP će biti svjetionik u obrani antifašizma i prava slabijih'

'SDP će biti svjetionik u obrani antifašizma i prava slabijih'

Poručio je da se SDP protivi najavljenim izmjenama ovršnog zakona jer neće donijeti ništa važno čime bi s olakšao život građanima. SDP će stoga u saborsku proceduru opet uputiti zakon o moratoriju na kredite

VIDEO

Član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović rekao je u srijedu da su premijer i njegovi ministri "tek loši statisti u kriznim vremenima, u kojima se traže odlučni potezi" te da će će SDP biti snažna brana korupciji i klijentelizmu i svjetionik u obrani antifašizma, prava žena i slabijih.

Smatra da "da mlaki stav i relativiziranje odgovornosti za govor mržnje dodatno pokazuju anemičnost Vlade u borbi protiv najvećih problema hrvatskog društva, od govora mržnje, preko diskriminacije do korupcije i zdravstvene krize".

'Plenković je smiješan. Svi sad uvode policijski sat, onda je evidentno da je i kod nas opcija'
'Plenković je smiješan. Svi  sad uvode policijski sat, onda je evidentno da je i kod nas opcija'

- Kad je riječ o radikalizaciji društva mi, za razliku od Plenkovića, nismo dužni nikome - ni šatorašima, ni biskupima, ni krajnjoj desnici. Stoga, za razliku od njega koji je jak na riječima, ali vrlo slab na djelima, pa ne poduzima ništa konkretno jer se boji zamjeriti biračima, mi u SDP-u tražimo i gdje god možemo poduzimamo akcije kao u Rijeci i u županiji: uvođenje građanskog odgoja, odgoja i obrazovanja za građansko društvo i demokraciju kao ključnog puta za bolje društvo bez nasilja i govora mržnje, tražimo zabranu ustaškog znakovlja i sramotnog ZDS ustaškog pozdrava, beskompromisno sankcioniranje svakog oblika govora mržnje - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrijeme, kaže, prolazi, a Vlada ne poduzima ništa u upravljanju zdravstvenom krizom, u rješavaju gorućih problema društva, ne donosi strategiju upravljanja kadrovskim potencijalima u zdravstvu, niti nacionalnu strategiju za borbu protiv raka.

Rekao je da SDP ima plan za sanaciju i reorganizaciju bolničkog sustava, za fiskalno održiv sustav zdravstva koji treba biti dostupan svima, da za to ima ljude, a da Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš "nemaju ni strategiju, ni plan, ni ljude, koji bi spriječili urušavanje zdravstvenog sustava".

Bernardić nije bio na proslavi SDP-a jer je u samoizolaciji
Bernardić nije bio na proslavi SDP-a jer je u samoizolaciji

Poručio je da se SDP protivi najavljenim izmjenama ovršnog zakona jer neće donijeti ništa važno čime bi s olakšao život građanima. SDP će stoga u saborsku proceduru opet uputiti zakon o moratoriju na kredite, ustrajati da se zatezna kamata zakonski ograniči do iznosa glavnice i da se promijeni redoslijed otplate duga.

Jovanović je poručio i kako je svaka inicijativa i svaki političar koji namjerava ograničiti prava žena da odlučuju o svom tijelu osuđena na propast.

Filipović: Odgovor na govor mržnje je u građanskom odgoju

Predsjednik riječke Gradske organizacije SDP-a Marko Filipović čestitao je članovima 30-tu obljetnicu osnutka SDP-a Hrvatske.

Podsjetio je da je prošlog tjedna održana sjednica koordinacije za sustav domovinske sigurnosti s koje je upućen niz mjera koje bi trebale suzbiti govor mržnje, a da je tomu prethodio nemili događaj na Markovu trgu.

SDP pokreće opoziv ministra Ćorića: 'Zbog niza afera on više ne može obnašati tu dužnost'
SDP pokreće opoziv ministra Ćorića: 'Zbog niza afera on više ne može obnašati tu dužnost'

Smatra da je licemjerno da je taj događaj bio signal Vladi da poduzme nešto kako bi se spriječio govor mržnje i radikalizacija te da je pravi odgovor u odgoju i obrazovanju, da je potreban građanski odgoj u kojemu bi se mlade podučavalo o vrijednostima građanskog društva.

Naglasio je da se u Rijeci ovih dana obilježava peta godina građanskog odgoja u školama, da su neki preuzeli taj model, ali da ih je još uvijek premalo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić