Obavijesti

News

Komentari 64

SDP nije uspio: Za Kosoričinu Vladu ruku diglo 79 zastupnika

SDP nije uspio: Za Kosoričinu Vladu ruku diglo 79 zastupnika
6

Za prijedlog oporbe bila su 62 zastupnika. Vladimir Šeks je naljutio zastupnike SDP-a izjavom da ruše temelje ustavnog poretka. Zbog toga su zatražili stanku

VIDEO

SDP i ostatak oporbe nisu uspjeli srušiti Vladu Jadranke Kosor. Nakon 15 sati rasprave deset minuta iza ponoći za izglasavanje nepovjerenja premijerki Jadranki Kosor glasalo je 62 zastupnika, dok je njih 79 bilo protiv. Suzdržan je bio jedino Ratko Gajica (SDSS). Tijekom rasprave uvrede i teške riječi između vlasti i oporbe nisu prestajale. Vladimir Šeks zazvao je zabranu rada SDP-a kao političke stranke. Optužio je SDP da ruši temelje ustavnog poretka.

- Treba se razmisliti o primjeni članka 129. Ustava koji određuje da Ustavni sud određuje ustavnost programa političkih stranaka i da se sukladno s Ustavom može zabraniti njihov rad. SDP ruši temelje ustavnog poretka, ne priznaje odluke Ustavnog suda i zbog toga bi mogao doći pod udar zakona i zabrane rada političke stranke SDP - ustvrdio je Šeks.

Gordan Maras (SDP) prozvao je Šeksa da želi vratiti boljševizam. Zbog ove izjave SDP je zatražio stanku. Zastupnicima nije pomogla ni preporuka barba Luke.

- Onaj tko mrzi pogorša mu se ten. Onaj tko mrzi to mu se vrati kao bumerang. Mržnja ne može biti saveznik. Tko god se u ovom prepozna na njega se odnosi - rekao je Bebić.

Nakon stanke Zoran Milanović (SDP) Šeksovu izjavu okarakterizirao je kao skandaloznu i sramotnu.

- U ovakvoj atmosferi, nakon ovakve izjave, SDP u ovoj blamaži više neće sudjelovati. Vi kako hoćete - izjavio je.

Andrija Hebrang (HDZ) opravdao je svog stranačkog kolegu. Zbog umora smo možda rekli koju rječ više, ali u raspravi su izrečene puno teže kvalifikacije. Kad bi izvadili fonograme to bi bila crna knjiga. Treba reći da smo prešli mjeru i jedni i drugi - izjavio je Hebrang.

- Kad takvu prijetnju kaže netko tko ima utjecaja na Ustavni sud, to je puno više umora. To je nedopustivo u demokratskim zemljama – uzvratio je Gordan Maras (SDP). Damir Kajin (IDS) pozvao je potpredsjednika Sabora da ne prijeti gašenjem stranaka. Šeks se pravdao da nikome nije prijetio, a upravo je njegova izjava bila povod za prekid rasprave i glasovanje.

>>> Milanović bjesnio zbog izjave pučana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije