Obavijesti

News

Komentari 103

SDP odlučio: Raspustit će još šest stranačkih organizacija

SDP odlučio: Raspustit će još šest stranačkih organizacija
1

Peđa Grbin je potvrdio da su donijeli odluke o raspuštanju još šest općinskih i gradskih organizacija - Grubišno polje, Dugo Selo, Poreč, Gračac, Višnjan i Ražanac

VIDEO

SDP-ovo Predsjedništvo razmatralo je u četvrtak aktualno-političku situaciju u Hrvatskoj imajući u vidu da Vlada ne obavlja svoj posao, da se odluke ne donose i da vladajući 'guraju' Hrvatsku u krivom smjeru, izvijestio je novinare nakon sjednice član Predsjedništva Peđa Grbin.

Upitan što će SDP učiniti,  Grbin je rekao kako su u Hrvatski sabor uputili nekoliko prijedloga u proceduru, među kojima je i prijedlog za izglasavanje nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku koji "kontinuirano privatne interese stavlja ispred javnih i gotovo svakog dana dobivamo nove podatke o njegovim aferama".

Rekao je i da su raspravljali o pitanjima privatizacije, odnosno o načinu na koji je Vlada RH tajno, mimo javnosti, pokrenula postupak privatizacije osam trgovačkih društava u vlasništvu RH. U srijedu je u proceduru krenuo SDP-ov prijedlog s konkretnim zaključcima kojima to pokušavamo zaustaviti i, prije nego što se takva odluka donese, o tome provesti raspravu u kojoj bi utvrdili modele, razloge i načine na koji ćemo provesti privatizaciju, dodao je. 

Na upit o odbijenici Mosta, Grbin je rekao kako će se u raspravi vidjeti jesu li dali odbijenicu ili ne. No, dodao je, mislim da odbijenicu nemaju što davati SDP-u, jer se radi o odnosu prema hrvatskim građanima i o tome jesu li za modernu i nekorumpiranu Hrvatsku ili za podršku onima koji svoj privatni interes stavljaju ispred javnog. "Ukoliko daju podršku Tomislavu Karamarku, tada će biti potpuno jasno da je Most 'zasjeo na fotelje' i da iz njih ne namjerava izaći. To je jedina poruka koju će poslati", kaže Grbin.

Raspuštanje stranačkih organizacija

Grbin je novinarima potvrdio da su raspravljali i o unutarstranačkim odnosima te da su donijeli odluke o pokretanju postupka za raspuštanje još šest općinskih i gradskih organizacija - Grubišno polje, Dugo Selo, Poreč, Gračac, Višnjan i Ražanac ironično dodavši "kako će to vjerojatno izazvati velike potrese na hrvatskoj političkoj sceni".

Upitan o razlozima raspuštanja nekih općinskih i gradskih organizacija, Grbin je rekao kako su neke od njih, na prošlim lokalnim izborima, ostale ispod izbornog praga i nisu ušle u općinska i gradska vijeća, a u nekima su predsjednici organizacija dali ostavke pa se tu radi o nefunkcioniranju stranke na lokalnoj razini. To je normalan proces kojim moramo konsolidirati stranku i  obveza koju članstvo očekuje od Predsjedništva, dodao je.

Na upit što je s Gradom Zagrebom, Grbin je odgovorio kako je bilo riječi i o pripremama za pobjedu u Zagrebu na lokalnim izborima i to s onim kandidatom kojeg izabere SDP-ova Gradska organizacija. Po Statutu, GO SDP-a donosi odluku o izboru kandidata za gradonačelnika, a konačan sud dat će građani, rekao je Grbin.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati