Obavijesti

News

Komentari 6

SDP-ovci nakon odluke o mjeri roditelj-odgojitelj: Uz Možemo! smo, ne okrećemo leđa olako

SDP-ovci nakon odluke o mjeri  roditelj-odgojitelj: Uz Možemo! smo, ne okrećemo leđa olako

SDP ostaje uz svog partnera. Ima povjerenje u to da će sud kada će odlučivati, donijeti odluku koja će biti upravo onakva kakvu je partner nama predložio - zakonita i provediva, rekao je Viktor Gotovac

VIDEO

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac rekao je u ponedjeljak vezano za odluku Visokog upravnog suda o suspenziji izmijenjene mjere roditelj-odgojitelj u Zagrebu kako ostaju uz svog partnera i imaju povjerenje da će sud donijeti odluku kakvu je Možemo! predložio.

Visoki upravni sud obustavio je u ponedjeljak primjenu izmijenjene Odluke o novčanoj naknadi za roditelje odgojitelje u Zagrebu, čime im se od 1. svibnja ne smanjuje dosadašnja naknada.

Gotovac je na konferenciji za novinare istaknuo da s 1. svibnjem neće doći ni do kakve promjene u odnosu na dosadašnje rješenje.

"Ta je mjera donesena uz apsolutno uvjeravanje u zakonitost odluke i uz nenavođenje bilo kakvih dvojbenih elemenata i kao takvu SDP je za nju glasao. SDP i sada, nakon što je sud odlučio o privremenoj mjeri, ostaje uz svog partnera. Ima povjerenje u to da će sud kada će odlučivati, donijeti odluku koja će biti upravo onakva kakvu je partner nama predložio - zakonita i provediva", poručio je Gotovac.

VIDEO Dolenec: Mjera roditelj-odgojitelj koštala je 1,8 mlrd. kuna, imala je štetne posljedice
VIDEO Dolenec: Mjera roditelj-odgojitelj koštala je 1,8 mlrd. kuna, imala je štetne posljedice

Kaže da nisu stranka koja olako okreće leđa niti "zatvaraju vrata".

"Mi smo oni koji želimo surađivati i vidimo u Možemo!, u gradonačelniku Tomaševiću i njegovim zamjenicima ljude s kojima trebamo mijenjati grad", istaknuo je.

Gotovac kaže kako nisu zadovoljni što će odluka Visokog upravnog suda ići u smjeru potrebe za donošenje rebalansa proračuna.

Kaže da na ovoj instanci, u donošenju privremene mjere Grad Zagreb nije uspio i sada trebaju razmišljati što će se dogoditi ako i kada bude donesena odluka koja 'možda neće odgovarati onoj pretpostavci zakonitosti', po kojoj su postupali kada su glasali u Gradskoj skupštini.

Najavio je kako SDP želi da se u pogledu mjere roditelj-odgojitelj razgovara i s Gradom i sa svim udrugama roditelja-odgojitelja kako bi našli načina promovirati ključno - a to je inkluzija roditelja na tržište rada i djece u predškolski sustav.

Gotovac je istaknuo kako SDP i dalje smatra da ta mjera nije bila dobra, ali kaže da će ih možda sud prisiliti da revidiraju okolnosti pod kojima će ići.

Sudu treba još vremena: 'Za tih 40 milijuna kuna mjesečno možemo sagraditi novi vrtić'
Sudu treba još vremena: 'Za tih 40 milijuna kuna mjesečno možemo sagraditi novi vrtić'

Smatraju da bi možda sada bilo pragmatično otvoriti razgovore o donošenju nove mjere tako da se moguće višemjesečno mrcvarenje pred sudom prekine, da donesu odluku koja će sagledati stvari iz nekog drugog rekursa i u dogovoru s roditeljima-odgojiteljima.

Najavio je kako će razgovarati s Možemo! da sljedeći put ta obećanja zakonitosti moraju transparentnije dijeliti jer žele znati jesu li ona zaista nešto na što se može računati, da to ne bude "slijepa vjera i želja da nešto bude zakonito".

Gradski zastupnik Renato Petek najavio je da su u dnevni red skupštinske sjednice uvrstili prijedlog o provedbi kompenzacijskih mjera i aktivnosti vezanih uz promjene uvjeta za novčanu pomoć za roditelja-odgojitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.