Obavijesti

News

Komentari 346

VIDEO Dolenec: Mjera roditelj-odgojitelj koštala je 1,8 mlrd. kuna, imala je štetne posljedice

VIDEO Dolenec: Mjera roditelj-odgojitelj koštala je 1,8 mlrd. kuna, imala je štetne posljedice

Visoki upravni sud jutros je donio Odluku o obustavljanju izvršenja Odluke o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj koja se odnosi na oko 5800 korisnika obuhvaćenih mjerom

VIDEO

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec komentirala je današnju odluku Visokog upravnog suda o obustavi ukidanja mjere roditelj - odgojitelj. 

PRATITE UŽIVO:

- Sad smo svi u neizvjesnosti, do konačne odluka suda. Ovom odlukom sud si je dao vremena da prouči sve i donese konačnu odluku o zakonitosti naše odluke - rekla je Dolenec.

- Za svibanj je planiran iznos u proračunu. Ako nakon toga ne bude donesena odluka sudsl morat ćemo razmišljati o rebalansu proračuna. Jer tu se radi o 40 milijuna kuna mjesečno. za te novce možemo napraviti novi vrtić - rekla je zamjenica gradonačelnika.

Napomenula je da je na mjeru roditelj-odgojitelj potrošeno 1,8 milijardu kuna te da je, kako navodi, imala niz štetnih posljedica, onemogućuje zapošljavanje žena i upis djece u vrtiće.

- Ja bih voljela da ishod nakon današenje odluke bude skora odluka o zakonitosti. U interesu i korisnika i Grada Zagreba da ona bude što prije. Bio bi presedan da demokratski izabrana vlast ne može odrediti novčane naknade. Ovo je samo još jedna novčana naknada, ona se ne isplaćuje na temelju nekog zakona ili prava - rekla je.

Dolenec je istaknula da je Grad Zagreb poslao upitnike 5800 korisnika mjere kako bi doznali njihove socijalne profile, no stigao je odgovor tek tri posto korisnika mjere.

Navodi da ni ona i ni zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nikada nisu govorili ništa loše o korisnicima mjera, već da je njihov posao da govore kako misle da mjera nije pravedna.

Podsjetimo, Visoki upravni sud jutros je donio Odluku o obustavljanju izvršenja Odluke o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj koja se odnosi na oko 5800 korisnika obuhvaćenih mjerom.

- Visoki upravni sud poništio je odluku o ukidanju mjere sve do ocjene njene zakonitosti - rekao je Ivica Lovrić, bivši pročelnik Ureda za obrazovanje i sadašnji savjetnik gradonačelnika Tomaševića. Odluku suda je dočekao s roditeljjima - odgojiteljima okupljenim ispred zgrade Visokog upravnog suda.

- Oni korisnici koji imaju rješenja za sudjelovanje u mjeri, a koje su primili proteklih godina, od 1. svibnja se nastavlja isplata - rekao je Lovrić i dodao da to vrijedi za sve korisnike mjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 346
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"