Obavijesti

News

Komentari 31

SDP-ovci o ostavkama: Merzel i Sabo su postupili očekivano

SDP-ovci o ostavkama: Merzel i Sabo su postupili očekivano
1

Sabo i Merzel su povukli potez koji je iznenađenje i presedan u hrvatskoj političkoj praksi, rekao je Rajko Ostojić i dodao kako će se vidjeti što će pokazati istraga

VIDEO

Potpredsjednici SDP-a Rajko Ostojić i Zlatko Komadina, te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ustvrdili su da su podnošenjem ostavki u Predsjedništvu SDP-a, Željko Sabo i Marina Lovrić Merzel postupili očekivano, ali i časno.

- Sabo i Merzel su povukli potez koji je iznenađenje i presedan u hrvatskoj političkoj praksi. Kao što znate SDP i tu njeguje dobre demokratske principe. Gospodin Sabo i gospođa Merzel su povukli svoj politički potez i dali ostavke u Predsjedništvu i na sve svoje stranačke funkcije. Za ostalo pričekajmo što će pokazati istraga - rekao je Ostojić objašnjavajući kako je Lovrić Merzel zapravo svoj prvi slobodni termin u pritvoru iskoristila da podnese ostavku.

- Ona je u nedjelju imala prvu posjetu, u ponedjeljak drugu i preko svog je odvjetnika, a ne preko svog supruga, poslala poruku. S njom nitko ne komunicira, naprosto je komunikacija otežana. Ona je preko svog odvjetnika dala poruku da ne želi opteretiti stranku, ne želi opteretiti SDP i daje ostavku na svoje funkcije u Predsjedništvu - dodao je Ostojić.

Vojko Obersnel pak smatra da su ostavke Sabe i Lovrić Merzel na stranačke funkcije očekivan i logičan potez koji bi Predsjedništvo trebalo prihvatiti. Riječki gradonačelnik za komentiranje ovog pitanja poslužio se vlastitim primjerom.

- U ovom trenutku je možda previše naglašeno pitanje odgovornosti na funkcije koje obavljaju gospođa Merzel i gospodin Sabo. Ja bih ipak rekao da postoji presumpcija nevinosti. Krivnja se utvrđuje na sudu i to konačnim pravomoćnim rješenjem suda. Ne vidim razloga zašto bi za građane vrijedilo jedno pravilo, a za nas koji smo na nekim dužnostima, drugo pravilo. O tome mogu govoriti i na vlastitom primjeru. Ja sam bio na neki način predmet jedne kaznene prijave koja je nakon toga odbačena. Ovdje se radi, doduše, o optužnici koju je podiglo Državno odvjetništvo, no vjerojatno ne bi bilo niti prvi niti zadnji put da sud ima drugačiji mišljenje od Državnog odvjetništva - rekao je.

Na novinarsko pitanje što bi napravio da se nađe na mjestu Lovrić Merzel, župan Zlatko Komadina rekao je da on u takvu situaciju neće doći pa onda ni ne razmišlja što bi napravio u takvoj situaciju.

- U Sisku je izabrana gospođa Merzel, a ne ja - poručio je Komadina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...