Obavijesti

News

Komentari 56

SDP: Sve je u redu u koaliciji; Josipović: Krivo su me shvatili

SDP: Sve je u redu u koaliciji; Josipović: Krivo su me shvatili
5

Predsjednik je kazao kako on nije spominjao nikakvu krizu, te da je netko krivo protumačio njegovu izjavu. I Dragovan i Bauk kažu da je s koalicijom sve u redu

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović rekao je na konferenciji za medije u ponedjeljak kako misli da koalicija nije ugrožena, te da je netko dan ranije krivo protumačio njegovu izjavu. Objasnio je da se govorilo o teškoj krizi koju on ne vidi, niti ju je spominjao.

- Vidim određene nesporazume u koaliciji kakve smo viđali i prije u koalicijama prijašnjih Vlada. To je nešto na što se moramo naviknuti - da postoje različita stajališta - rekao je Josipović, a prenosi dnevnik.hr.

Predsjednik je rekao i kako je porezni sustav za svaku zemlju važna stvar, a prema njegovom mišljenju trebamo pravedniji sustav koji će na bolji način zahvatiti ekonomsku snagu svakoga.

- To znači da porezi moraju biti širokog spektra, moraju zahvatiti sve segmente imovine. U tom smislu i vidim porez na nekretnine - rekao je i dodao da se po njemu porezni sustav treba pozicionirati tako da teret bude više na onima koji imaju više.

Dragovan: S partnerima razgovaramo o svemu

I Igor Dragovan (SDP) osvrnuo se na informacije o krizi u koaliciji. Prije početka sjednice kluba zastupnika SDP-a rekao je da krize nema, te da s partnerima razgovaraju o svemu pa i o porezu na nekretnine, iako iz HNS-a tvrde da se o spornom zakonu nije razgovaralo.

Dodao je da je porez tek u fazi javne rasprave u kojoj sudjeluju i struka i partneri, a da će odluku donijeti kad za to dođe vrijeme. Nije mu poznato zašto je HNS burno reagirao na prijedlog i smatra da se to mora pitati njih, a on je uvijek za razgovor s partnerima. Naglasio je kako opstanak koalicije nikako nije došao u pitanje.

Ministar Arsen Bauk također je rekao da je sve malo preuveličano te da je s koalicijom sve u redu. Krizu u koaliciji ne vidi ni potpredsjednik Vlade Neven Mimica.

Milanka Opačić pak nije htjela ništa govoriti, pa ni odgovoriti na optužbe Radimira Čačića koji je indirektno rekao da je lagala kada je rekla da partneri nikada nisu imali prigovor na porez na nekretnine. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)