Obavijesti

News

Komentari 1

SDP: Umjesto Tomurada je trebalo smijeniti Rončevića

SDP: Umjesto Tomurada je trebalo smijeniti Rončevića
1

Načelnik zagrebačke policije, Marijan Tomurad smijenjen je s te pozicije, a od 20. lipnja naslijedit će ga dosadašnji šef sisačke policije Ivica Tolušić

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević tvrdi da smjena načelnika Tomurada nema veze sa suspenzijom policijskog inpektora Josipa Gašparca koji je nakon zagrebačkog koncerta prijavio pjevača Marka Perkovića Thompsona, već da je riječ o propustima u radu koji su napravljeni nakon samog koncerta. Iako je u policiju trebao biti pozvan i pjevač Marko Perković Thompson taj je poziv opozvan.
- Poziv na obavjesni razgovor sukladno zakonu može dobiti ministar i svaki građanin i nije bilo razloga za opoziv tog poziva - rekao je Rončević, ističući kako su za taj propust odgovorni čelni ljudi zagrebačke policijske postaje. Zbog čega je za Thompsona opozvan poziv na razgovor u policiju Rončević nije odgovorio rekavši samo da su nepravilnosti u radu i neprofesionalnost razlog za kadrovske promjene. Na Tomuradovo mjesto dolazi Ivica Tolušić, dosadašnji načelnik PU sisačko-moslovačke, a Rončević je uvjeren da će nakon ovih kadrovskih promjena doći do poboljšanja rada u zagrebačkoj policiji.
Smjenu načelnika zagrebačke policije Marijana Tomurada oporbeni zastupnici ocjenjuju svaljivanjem odgovornosti na niže razine te jednoglasno ocjenjuju kako je prvo trebao biti smijenjen ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević.
- Ovo se događa po istom obrascu kao akcija Maestro, kao kupovina vijećnika gdje su nastradale općinske i gradske vlasti. Stav SDP-a je da je prvo trebao biti smijenjen ministar Rončević - rekao je Nenad Stazić. I HNS-ov Goran Beus Richemberg smatra kako odgovornost nije samo na Tomuradu, već i na Rončeviću koji se još nije oglasio o svojoj ulozi oko smjene Josipa Gašparca i prijateljstva s Markom Perkovićem Thompsonom koji nije priveden na obavijesni razgovor. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang pak tvrdi kako je Rončević postupio potpuno u skladu sa svojim ovlastima i naložio istragu, te da ima pravo smijeniti čovjeka za kojeg smatra da ne radi svoj posao.
- Premlaćivanje novinara, što je strašno i nedopustivo, zasigurno je ubrzalo proces. Nekoliko je propusta bilo. No kada bi smjenjivali ministre za sve što se događa u resoru, njihov radni vijek trajao bi tek nekoliko sati - rekao je Hebrang. Dodao je da ministar može biti politički odgvoran samo ako se radi o propustima većih razmjera, te ako je napravio propuste.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...