Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Sedam militanata ubijeno, a 15 vojnika je poginulo i ozlijeđeno

Sigurnosne snage počele su kampanju protiv Islamske države prije godinu dana, s fokusom na egipatski poluotok Sinaj te napominju kako su od tada usmrtili nekoliko stotina militanata

A special police officer stand on a police car during the funeral of Syed Tafshan in the south of Cairo
Foto: AMR ABDALLAH DALSH
0 komentara

Sedam militanata je ubijeno, a 15 egipatskih vojnika je teško ozlijeđeno ili smrtno stradalo u sukobima na sjeveru poluotoka Sinaj, objavila je egipatska vojska.

Ukupan broj vojnih žrtava nije još poznat. Međutim, dva sigurnosna izvora rekli su za Reuters da su neke od ozljeda opasne po život. Sigurnosne snage počele su kampanju protiv Islamske države prije godinu dana, s fokusom na egipatski poluotok Sinaj te napominju kako su od tada usmrtili nekoliko stotina militanata.

Police officers and officials inspect a scene of a bus blast in Giza BOMBA UBILA TURISTE Nakon bombaškog napada u Egiptu ubili čak 40 militanata

- Operacije češljanja, potjere i eliminacije terorističkih elemenata u području gdje je sve započelo traju i dalje - rekao je glasnogovornik vojske u priopćenju.

Sigurnosni izvori kažu kako su operacije pod zaštitom egipatskih zračnih snaga. Od 2013. godine egipatske sigurnosne snage ratuju s islamističkim militantima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message