Obavijesti

News

Komentari 40

Nakon inspekcije iz prodaje povlače šest vrsta lijekova

Nakon inspekcije iz prodaje povlače šest vrsta lijekova
1

Zbog kršenja načela dobre kliničke prakse, povlače se "Alerdin", "Escitalopram", "Escontral direkt", "Rexocef", "Sinalerg" te "Tramadol/Paracetamol"

VIDEO

Belupov "Alerdin" od 2,5 i 5 mg, PharmaSov "Escitalopram", JGL-ov "Escontral direkt" od 2,5 i 5 mg, Alkaloidov "Rexocef", Fidifarmov "Sinalerg" te PharmaSov "Tramadol/Paracetamol" povlače se s polica ljekarni zbog odstupanja od načela dobre kliničke prakse, priopćila je Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Na HALMED-ovom popisu nalazi se i Sandozov "Vazidin", međutim iz te kompanije niječu da je lijek ikada bio u prometu na hrvatskom tržištu.

Iz HALMED-a su objasnili da je klinička ispitivanja, na osnovu kojih su ti lijekovi dobili dozvolu da se prodaju, proveo GVK Biosciences na ispitivačkom mjestu Hyderabad u Indiji, gdje je inspekcijom uočeno odstupanje od načela dobre kliničke prakse.

Stoga će se lijekovi prestati prodavati dok nositelji odobrenja ne dostave nove podatke, odnosno provedu nova ispitivanja na drugim ispitivačkim mjestima. 

Iz HALMED-a napominju kako je ovo mjera opreza te da nije potaknuta sigurnosnim razlozima. 

Sandoz: Naš lijek nikada nije niti će biti na hrvatskom tržištu

- Vazidin nikad nije bio u prometu na tržištu Hrvatske niti će ikad biti. Jedina činjenica je da je privremeno registracijsko rješenje stavljeno "on hold" (na čekanje, op.a), propćili su iz kompanije.

-Vijest o povlačenju Sandozovog lijeka Vazidin 35 mg iz ljekarni je netočna. Naime, kompanija Sandoz je lijek Vazidin samo registrirala u Hrvatskoj, a nikada ga nije stavila na tržište niti poduzela bilo koji daljnji korak kao što je primjerice stavljanje na listu HZZO. Kao i sve farmaceutske kompanije koje su imenovane u ovoj vijesti i Sandoz će poduzeti sve korake kako bi se točno utvrdile činjenice vezane uz proces odobrenja ovog lijeka. Sigurnost i dobrobit pacijenata je Sandozova primarna briga te sve svoje odluke temeljimo na tome, kazali su iz kompanije Sandoz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati