Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
169 komentara

Karamarko o Spolnom odgoju: To je silovanje roditelja i djece

Odluka Ustavnog suda o ukidanju Jovanovićevog Kurikuluma podijelila je Sabor. Neki, poput Karamarka i Grubišića likuju, a drugi su razočarani odlukom sudaca

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
169 komentara

Saborski zastupnici, kao što je i bilo za očekivati, podijeljeni su oko odluke Ustavnog suda kojom se ukida kurikulum zdravstvenog odgoja koji se po odluci ministra Jovanovića u školama provodi od veljače. 

- Mogu pozdraviti odluku Ustavnog suda. Nadam se da ćemo svi skupa ustrajati na negaciji jednog takvog rekao bih, sasvim krivog pristupa i, uvjetno rečeno, silovanja roditelja i djece. Ne može nitko odlučivati o odgoju naše djece, a najmanje jedna stranka koja tu nema što reći uopće - izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. 

Odlukom je zadovoljan i Boro Grubišić (HDSSB), koji je ponovio da je odluka o njegovom uvođenju donesena na prečac, gotovo nasilno te da je potom bilo manjih korekcija i ublažavanja od strane ministra. 

Kolman: Žao mi je, to je bio dobar program

Za Igora Kolmana (HNS) šteta je da se uz jednu traljavu ispriku, taj program ukida iz škola i nastave. 

- Mene su na fakultetu učili da je Ustavni sud prvenstveno politička, a onda daleko iza toga pravosudna institucija. Nažalost, ova odluka bjelodano pokazuje da su moji profesori bili u pravu. Žao mi je, mislim da je to jedan dobar, kvalitetan, koristan i ozbiljno napravljen program - smatra HNS-ovac. 

Lesar: Ovo se može tumačiti kao politička odluka

Čelnik Laburista slaže se da se odluka Ustavnog suda može tumačiti kao politička odluka s obzirom da postupak nije dovršen, a sud neće ulaziti u sadržaj kurikuluma. 

- Ako se dobro sjećam to je prva takva odluka Ustavnog suda kojom prvo privremeno obustavlja od primjene neki akt i nastavlja se proceduru do konačne ocjene ustavnosti. Koji su argumenti vidjet ćemo iz obrazloženja odluke, ali očito da i izvršna i zakonodavna vlast ubuduće mora više paziti oko procedure donošenja tako važnih akata i propisa i poštivati volju građana bili oni organizirani u udruge ili ne - izjavio je Lesar.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message