Obavijesti

News

Komentari 13

Šef KB Dubrava: 'Neka dođu nama, potrebna nam je pomoć'

Šef KB Dubrava: 'Neka dođu nama, potrebna nam je pomoć'

Kako je epidemija ušla u zimsku fazu, sve je više težih kliničkih slika i kod mlađih ljudi, govori Lukšić i napominje kako je razlika jer su proljetos hospitalizirali i lakše bolesnike

VIDEO

U KB Dubrava dnevni prijem bolesnika je oko 40, 45, nešto veći otpust jer jedan dio lakših bolesnika odlazi u Arenu i imamo kontinuirani broj bolesnika koji premine, komentirao je v.d. ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava Ivica Lukšić za N1. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Video vijesti 7.12.2020. 01:05

U zadnjih tjedan dana brojevi su u nivelaciji, ali nema još poboljšanja stanja, govori te dodaje kako i druge bolnice izvan Zagreba imaju blagi porast hospitaliziranih.

- Mi jesmo najveća bolnica i primamo bolesnike koji ne mogu biti i Infektivnoj klinici. Bolnice oko Zagreba povećavaju svoje kapacitete... Ostajemo otvoreni za sve bolesnike koji trebaju liječenje.Ministarstvo zdravstva koordinira cijelim sustavom, rade se dnevne organizacijske stvari da se nađe najbolje rješenje. I dalje su, s obzirom na kapacitete, pripravni da primimo pacijente - objasnio je Lukšić.

Jutros se u KB Dubrava nalaze 462 bolesnika, a 82 bolesnika je na respiratoru. 

- Iz Dubrave otpušteno više od 1000 bolesnika, liječeno više od 2000, smrtnost bolesnika na respiratoru kreće od početka pandemije oko 68 posto, imamo više od 70 posto bolesnika na respiratoru koji imaju više od tri komorbiditeta - dodaje. 

Župan ima koronu, u izolaciji je. Njegov zamjenik uredno šeće po županiji, nije se ni testirao
Župan ima koronu, u izolaciji je. Njegov zamjenik uredno šeće po županiji, nije se ni testirao

Kako je epidemija ušla u zimsku fazu, sve je više težih kliničkih slika i kod mlađih ljudi, govori Lukšić i napominje kako je razlika jer su proljetos hospitalizirali i lakše bolesnike.

Sukob među znanstvenicima

- Potrebna je živa znanstvena diskusija i znanstvena aktivnost je potrebna, mislim da je pružanje pomoći u Dubravi sada najvažnije, neka dođu k nama, neka prate svijetle primjere, pružanje konkretne pomoći bila bi izvrsna prilika za sve da pomognu u pandemiji - smatra. 

Dolazak respiratora 

U pripremi je dolazak ostatka respiratora, kaže Lukšić i dodaje kako imaju 85 na intenzivnoj jedinici, a nešto i u rezervi te napominje kako jedinicu intenzivnog liječenja ne čine samo respirator i krevet, nego još uređaja i osoblje. Zbog broja hospitaliziranih poduzeli su dodatne mjere kako bi osigurali dotok kisika.

Misteriozna bolest povezana je s trovanjem teškim metalima: Hospitalizirano preko 350 ljudi
Misteriozna bolest povezana je s trovanjem teškim metalima: Hospitalizirano preko 350 ljudi

- U jednom satu isporuči se oko 200.000 litara kisika. To rješavamo u hodu. I povećanjem broja uređaja je dodatno opteretilo sustav za dovod kisika. Dodatno smo pojačali dovod kisika do petog i šestog kata - rekao je Lukšić

- Pandemiju ćemo pobijediti kao društvo, a zdravstveno osoblje će ju iznijeti na svojim leđima. Zdravstveno osoblje, visokoobrazovano, problem je u svakoj zemlji. U Dubravi rade liječnici i sestre z svih zagrebačkih bolnica i nama je to velika pomoć. Mi smo velika zagrebačka bolnica - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature