Obavijesti

News

Komentari 46

Šef sindikata policije: Dominić je kriv za stradavanje Sirijaca

Šef sindikata policije:  Dominić je kriv za stradavanje Sirijaca
1

Nikola Kajkić ustvrdio je da policija protiv njega pokreće disciplinski postupak jer godinama upozorava na nepravilnosti u MUP-u od nabave opreme do političkog kadroviranja

VIDEO

Čelnik Nacionalnog sindikata policije MUP-a Nikola Kajkić ustvrdio je u četvrtak da policija protiv njega pokreće disciplinski postupak jer godinama upozorava na nepravilnosti u MUP-u od nabave opreme do političkog kadroviranja.

Da policija protiv Kajkića pokreće postupak doznalo se nakon što je za jedan portal izjavio da je MUP u kolovozu 2015. po nalogu bivšeg ministra Ranka Ostojića čuvao i vozio službenim automobilom intedanta riječkog HNK-a Olivera Frljića na što je potrošeno pola milijuna kuna.

Njegove tvrdnje da je policija vozila i čuvala Frljića potom su putem medija demantirali bivši ministar Ostojić i glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić.

Kajkić sada kaže da je u medijima možda nešto bilo pogrešno preneseno, ali da je on mislio na to da se 'veliki novac' potrošio na osiguranje preformansa Olivera Frljića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prikazao je pritom fotografije tog događaja, na kojima se vidi policajce u civilu i odorama te policijski pas, i ustvrdio kako je očito da su sve mjere bile poduzete i da je provodeno osiguranje skupa u kojem je, prema sindiklanim procjenama, sudjelovalo preko 150 policajaca.

No, Kajkić sumnja da te usluge nisu naplaćene iako je, kaže, prema Zakonu o javnom okupljanju organizator sportskih, kulturnih i zabavnih priredbi dužan sudjelovati u snošenju troškova dodatnih mjera koje će policija poduzeti radi osiguranja reda i mira izvan redovne djelatnosti.

"MUP svoje uluge naplaćuje za sportske klubove, koncerte i druge manifestacije, a budući da je ravnatelj policije rekao da nije osiguravao tu  prigodu ili kako bih to već nazvao, ja sam zato i rekao da ništa nije naplaćeno", rekao je Kajkić.

Kaže da nema ništa protiv čuvanja Frljića, ako mu je netko prijetio i ako je bila sigurnosna procjena da ga treba čuvati, no dodao je kako za to postoji  procedura pa ne vidi razloga zašto to prikrivati.

Kajkić je rekao novinarima da vukovarsko-srijemska policija od njegovog sindikata traži suglasnost da ga udalji iz službe jer je protiv njega pokrenut kazneni postupak zbog poticanja člana obitelji na zlouporabe povjerenja u gospodrskom poslovanju.

No, dodao je da je načelnik vukovarske-srijemske policije Miro Bradić to učinio po naredbi ravnatelja policije Vlade Dominića koji je tražio da ga se "makne" s tog mjesta.

Kajkić tvrdi da je protiv njega podeseno čak 14 kazenih prijava, ali da mu ništa nisu mogli dokazati i da je sada protiv njega izvučena istraga iz rujna 2014. nakon što je rekao istinu o Frljiću.

Čelnik Nacionalnog sindikata policije iznio je niz navodnih nezakonitosti i nepravilnosti u MUP-u, pozivajući na odgovornost i ravnatelja policije Dominića.

Primjerice, sporno mu je što policijska ljetna majica stoji čak 230 kuna, iako nezadovoljava uvjete, kao i biranje policijskih istražitelja bez potrebnih uvjeta. Tvrdi također da je bivši ministar Ostojić angažirao usluge tvrtke 'Euro posredovanje' za osiguranje vozila koja nije sudjelovala u javnoj nabavi te da se u nekim policijskim upravama pišu nepostojeći prekovremeni sati.

Dominića smatra odgovornim i za stradavanje u požaru trojice Sirijaca koji su krajem ožujka uhvaćeni u ilegalnom prelasku granice na Bajkovu. Kajkić tvrdi da su izbjeglice po nalogu ravnateljstva bile zatvorene u podrumu zgrade Ministarstva financija bez protupožarnih mjera, iako su samo trebale biti zadržane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto