Obavijesti

News

Komentari 86

Šef Uprave Plinacroa: Ne želim biti teret HNS-u, ali ni koaliciji

Šef Uprave Plinacroa: Ne želim biti teret HNS-u, ali ni koaliciji
4

Antunović nosi dio odgovornosti kao šef uprave i ovo je odgovoran čin. Ostavka nije zbog zapošljavanja ili zato što je nešto kriv, nego zbog rezultata, rekao je Vrdoljak

VIDEO

Predsjednik Uprave Plinacroa Mladen Antunović je u utorak dao ostavku zbog "nefunkcionalne uprave i loše percepcije tvrtke u javnosti". 

Antunović je prvo predstavio financijsko poslovanje Plinacroa za prošlu godinu za koju kaže da je natprosječno uspješno. Plinacro je imao 74 milijuna kuna dobiti prvenstveno zbog ušteda u poslovanju. Nabrojao je uspješne projekte kao što su ugovor s Gaspromom i pregovori s najvećom azerbejdžanskom naftnom tvrtkom te kapitalne projekte izgradnje LNG terminala na Krku. 

Naglasio je i da je odlazak Zlatka Taritaša, supruga ministrice graditeljstva, veliki gubitak za kompaniju i da je odvjetničko društvo Gajski, Grlić, Prka, Saucha i Partneri iznimno stručno i kvalitetno surađivalo s Upravom. 

Kaže da postoji samo jedna odluka koju bi promijenio, a to je davanje punomoći članovima Uprave da samostalno vode poslove društva.

- Iza Plinacroa je uspješna godina u poslovnom smislu i to je u privatnom sektoru najvažnije. Ali u politici je bitna percepcija javnosti, a u medijima je stvorena slika da je Plinacro tvrtka slučaj. Ne želim da Uprava i ja budemo teret HNS-u i koaliciji i molim da me ministar Vrdoljak razriješi dužnosti - rekao je na konferenciji za medije Mladen Antunović.

Vrdoljak: Ostavka nije zbog zapošljavanja već zbog rezultata

Nakon Antunovićeve ostavke oglasio se i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

- Prije nekoliko mjeseci sam rekao da čekamo rezultate revidiranog izvješća, koje smo sad dobili. Jednim dijelom sam zadovoljan, jednim nisam. Nisam zadovoljan investicijama. Antunović je podnio ostavku jer nosi dio odgovornosti kao šef uprave i ovo je odgovoran čin. Osobno smatram da je uprava od pet članova preglomazna i vjerojatno ćemo je smanjiti. Rezultati su osnovni motiv za nastavak rada uprave, a ona je zadužena da osim o rezultatima, brine i za svoj imidž - rekao je Vrdoljak i napomenuo: 'Ostavka nije zbog zapošljavanja ili zato što je Antunović nešto kriv, nego zbog rezultata. Rezultati u investicijama nisu bili dobri'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...