News

Komentari 7

Šef Wagnerovaca: Osvojili smo još jedno selo kod Bahmuta

Šef Wagnerovaca: Osvojili smo još jedno selo kod Bahmuta

U subotu oko 19 sati jurišne postrojbe privatne vojne tvrtke Wagner osigurale su potpunu kontrolu nad mjestom Jagodnoje (Jahidne) sjeverno od Bahmuta, rekao je Jevgenij Prigožin na audio snimci

Šef ruske plaćeničke paravojne skupine Wagner Jevgenij Prigožin rekao je da su njegove snage u subotu zauzele selo Jahidne, sjeverno od Bahmuta u istočnoj Ukrajini.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti tvrdnju koju je Prigožin iznio u kratkoj audio poruci.

"U 19,00 sati, 25. veljače, jurišne postrojbe privatne vojne tvrtke Wagner osigurale su potpunu kontrolu nad mjestom Jagodnoje (Jahidne) sjeverno od Bahmuta", rekao je Prigožin na snimci.

Dan ranije, rekao je da je Wagner preuzeo kontrolu nad Berhivkom, još jednim selom u predgrađu Bahmuta.

Višemjesečna borba za Bahmut doživjela je neke od najkrvavijih iscrpljujućih borbi tijekom ruske invazije na Ukrajinu koja traje godinu dana.

Jedinice Wagnera pretrpjele su teške gubitke što je navelo Prigožina da se ogorčeno žali da ruski obrambeni establišment nije ispravno priznao njihov doprinos.

Ovaj je tjedan čak optužio vojni vrh za izdaju jer nije opskrbio njegove ljude dovoljnom količinom streljiva, iako je kasnije rekao da je situacija ispravljena.

Najčitaniji članci