Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Šef ZG Holdinga Slobodan Ljubičić je kralj nekretnina

S plaćom od 20.000 kuna direktor zagrebačkog Holdinga posjeduje nekretnine koje mogu vrijediti milijun eura. Nijedan objekt nije kupio kreditom

V.list
Foto: V.list
48 komentara

Obitelj šefa Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, najbližeg Bandićeva suradnika, posjeduje jednu cijelu i polovicu druge vile, stan i poslovni prostor u Zagrebu. Sve te nekretnine, očito, kupili su gotovinom jer prema dokumentaciji niti jedna nema bilješku da je kupljena kreditom. Prije nego što je postao šef Holdinga, za što prima oko 20.000 kuna plaće, Ljubičić se u listopadu 2000. godine zasposlio u gradskom poduzeću Robni terminali, gdje je na mjesec primao oko 13.000 kuna. Nedugo zatim postaje član Poglavarstva zadužen za nekretnine, a radi i za Gradski ured za izgradnju grada te Gradski ured za upravljanje imovinom. Ljubičić je vlasnik vile od 423 “kvadrata” s pripadajućim dvorištem od 95 “kvadrata” u Ulici Ljudevita Juraka u Vrapču, stana od 40,64 “kvadrata” u Ulici Božidara Adžije na Trešnjevci, ali i zemljišta od 1285,2 “kvadrata” u Markuševcu. Vlasnik je polovice vile i pripadajućeg dvorišta u elitnoj četvrti Pantovčak, no tu je nekretninu nedavno darovao sinu Marijanu. Vlasnik druge polovice kuće i dvorišta je tvrtka Potočić d.o.o. Šef Holdinga vlasnik je i skladišnog prostora u Zelinskoj ulici, koji iznajmljuje. Donedavno je Ljubičić bio vlasnik stana od 47 četvornih metara u Španskom, u Ulici Drage Gervaisa, a i on potvrđuje da je taj stan prodao ove godine. Ljubičić tvrdi da je sve nekretnine kupovao prije 10 godina.
- Sve svoje nekretnine stekao sam kad nisam bio na javnoj funkciji, koju obnašam godinu dana, 11 mjeseci i 20 dana - rekao je Ljubičić.
No on je na javnoj funkciji bio od 2000. godine, i to u Robnim terminalima te kao član Poglavarstva. Sve nekretnine upisane su nakon 2000. godine, pa mu možemo vjerovati samo na riječ da je nekretnine kupio mnogo ranije. Ljubičić kaže da je nekretnine počeo kupovati 1997., ali ih je uknjižio nakon 2000. godine. Pojašnjava i kako to da na nekretninama nema kredita.
- Od 1990. do 2000. godine bio sam privatni poduzenik i stekao sam nekretnine te na njih uredno platio porez. Podatak o podrijetlu novca postoji u Poreznoj upravi - poručio je Ljubičić.
Navodno je kupio zemljište u Hercegovačkoj ulici u Zagrebu te poslovni prostor u Velebitskoj ulici u Splitu, no to opovrgava.

NEKRETNINE OBITELJI LJUBIČIĆ:
- 1/2 VILE NA PANTOVČAKU - Donedavno je Ljubičić bio vlasnik polovice vile, no svoj dio odlučio je darovati sinu Marijanu. Vlasnik druge polovice vile je tvrtka Potočić d.o.o.
- STAN NA TREŠNJEVCI - Ljubičić je vlasnik stana od 40,64 kvadrata.
- VILA U VRAPČU - Nalazi se u Ulici Ljudevita Juraka, a Ljubičić ju je kupio 1997. godine.
- ZEMLJIŠTE NA MARKUŠEVCU - Ljubičić je vlasnik zemljišta od 1285,2 kvadrata, na kojem ništa nije sagrađeno. Prema njegovim informacijama, to nije građevinsko zemljište.
- SKLADIŠNI PROSTOR - Nalazi se u Zelinskoj ulici.
- STAN U ŠPANSKOM - Ljubičić je bio vlasnik stana od 47 kvadrata u Ulici Drage Gervaisa, no potvrdio je da je taj stan prodao ove godine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message