News

Komentari 2

Šef zoološkog vrta ukrao četiri pigmejske koze: Skuhao ih je za novogodišnju večeru kolegama

Šef zoološkog vrta ukrao četiri pigmejske koze: Skuhao ih je za novogodišnju večeru kolegama

Evidencija zoološkog vrta Zoochilpan u Chilpancingu pogrešno je prikazala broj pigmejskih koza prošlog ljeta i optužio bivšeg ravnatelja Joséa Rubéna Navu Noriegu da ih je kuhao

Bivši šef zoološkog vrta u meksičkoj državi Guerrero optužen je da je ubijao životinje zbog mesa.

Šef odjela za divlje životinje u ministarstvu okoliša Fernando Ruiz, rekao je na press konferenciji kako je evidencija zoološkog vrta Zoochilpan u Chilpancingu pogrešno prikazala broj pigmejskih koza prošlog ljeta i optužio bivšeg ravnatelja Joséa Rubéna Navu Noriegu da ih je kuhao – tvrdnju koju je Nava zanijekao.

Ruiz kaže kako su imali 5 muških i 5 ženskih koza, a Nava je uzeo četiri muške koze i spremio ih za novogodišnju večeru.

- Naime, ta četiri primjerka su žrtvovana i kuhana u objektima istog tog zoološkog vrta te su korištena kao hrana na proslavi kraja godine - rekao je Ruiz, prenosi CNN.

Nava je uključen i u neke druge incidente koji su se dogodili u vrtu. Nava je četiri goveda navodno mijenjao za alate i potrpštine za park, međutim ti alati nikad nisu pronađeni u parku. Nava je zanijekao sve optužbe i tvrdi da se u zoološkom vodi ''prljavi rat za budžet vrta''.

Najčitaniji članci