News

Komentari 103

Šefica učiteljskog sindikata o covid potvrdama: 'Puno toga je nejasno, doći će do problema'

Šefica učiteljskog sindikata o covid potvrdama: 'Puno toga je nejasno, doći će do problema'

Pitanje je što je s djelatnicima koji rade u više školama, kome će oni podnijeti račun za test. Imamo situacije gdje sami ravnatelji nisu cijepljeni, pa je pitanje tko će njih testirati, kaže Sanja Šprem

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem bila je gošća Dnevnika N1 televizija i govorila je o uvođenju covid-potvrda u škole.

- Situacija s uvođenjem covid-potvrda je ozbiljna i zahtijevala je hitnost - smatra Šprem.

- Od najave do donošenja odluke je prošlo tjedan dana. Stožer ne zna koje su sve specifičnosti u sektoru obrazovanja. Ne možemo reći da neće doći do problema jer će do njih sigurno doći. Ne postoji u svim mjestima mogućnost testiranja. Bez obzira na to što je 6 tisuća mjesta za testiranje, nemaju svi tu informaciju i nemaju dovoljno testova. Situacija nije nimalo jednostavna - govori Šprem.

Na pitanje tko je odgovoran za kontrolu covid-potvrda u školama Šprem kaže:

- Prema samoj odluci i šturim uputama, odgovorna osoba je ravnatelj. Doista nije jasno precizirano, ali odgovorna osoba svake škole je poslodavac. Pitanje je što je s djelatnicima koji rade u više školama, kome će oni podnijeti račun za test. Imamo situacije gdje sami ravnatelji nisu cijepljeni, pa je pitanje tko će njih testirati - kazala je.

Šprem govori da su članovima sindikata dali sve konkretne informacije.

- Mi ustvari za svakog tko ponaosob nazove, dobit će konkretni pravni savjet. Sindikat stoji uz svakog člana - ističe.

Najčitaniji članci