News

Komentari 25

Šefovi dobili milijune, a radnici i nakon otkaza dolaze pomoći...

Šefovi dobili milijune, a radnici i nakon otkaza dolaze pomoći...

I dok su šefovi Thomas Cooka kroz 12 godina na svoj račun primili više od 35 milijuna funti i svejedno odveli tvrtku u propast, ostali zaposlenici odani su svom pozivu i dalje dolaze na posao

Direktori propale putničke agencije Thomas Cook na udaru su jer su unatoč financijskim neprilikama dobili više od 35 milijuna funti u 12 godina poslovanja.

Thomas Cook passengers are seen at Las Palmas Airport after the world

Dok je na tisuće turista čekalo na prekomorskim aerodromima vladine zrakoplove da ih odvedu nazad kući, a zaposlenici Thomas Cooka gubili posao, bivši šefovi uopće nisu osjetili na svojim plaćama kako tvrtka propada, piše The Guardian.

Manny Fontenla-Novoa koji je doveo tvrtku u više od milijardu funti duga, primio je više od 17 milijuna funti u četiri godine kao šef Thomas Cooka, a taj je iznos pojačan bonusima nakon što je smanjio broj radnih mjesta (2800) zbog spajanja s MyTravelom. Otkaz je dao 2011., kada se agencija pri put približila totalnoj propasti.

POGLEDAJTE VIDEO:

British passengers board an Airbus A380 airliner that is being used for transporting Thomas Cook customers at Dalaman Airport

Njegova nasljednica Harriet Green plaćena je 4.7 milijuna funti za manje od tri godine, plus bonus za dionice u vrijednosti dodatnih 5,6 milijuna funti. Trećinu bonusa je uručila dobrotvornim ustanovama nakon smrti dvoje djece zbog trovanja ugljičnim monoksidom u smještaju Thomas Cooka u grčkom Krfu.

Peter Fanhauser je bio glavni kada je Thomas Cook propao, a primio je 8,3 milijuna funti, uključujući i bonuse od 4,3 milijuna funti.

U isto vrijeme, nižerangirani, obični zaposlenici Thomas Cooka i dalje dolaze na posao iako su ga izgubili kako bi pokušali pomoći turistima koji su zapeli na dalekim destinacijama nakon propasti tvrtke, piše britanski The Sun.

- Radit ćemo cijeli dan ako treba, pa makar i neplaćeno - kazali su neki od njih.

Men walk past a Thomas Cook banner at Dalaman Airport

Čak je 21.000 ljudi ostala bez posla, uključujući i pilote i ostalo zrakoplovno osoblje.

Lucy koja je radila za Thomas Cook na Twitteru je napisala da će i dalje ići na posao, unatoč vijestima.

- Službeno nezaposlena. Zgrožena. Iako se ovo događa, ja ću biti u svojem uredu u 9 sati ujutro kako bi pomogla svojim klijentima - objavila je i postala hit na toj društvenoj mreži.

Jedna je žena komentirala njezinu objavu kako njen sin također radi za Thomas Cook, ali da nisu dali nikakve informacije osoblju oko toga što se događa.

Thomas Cook passengers are seen at Las Palmas Airport after the world

- On će isto sutra otići na posao i pokušati pomoći, iako zna da će vjerojatno dan kasnije dobiti otkaz. Zaposlenici nisu krivi za ovo.

Na snimci možete čuti emocionalan govor pilota u zrakoplovu Thomas Cooka na njihovom zadnjem zajedničkom letu.

Najčitaniji članci