Obavijesti

News

Komentari 92

Šefovi su 'out': Nitko ne želi Milanovića, a niti Karamarka

Šefovi su 'out': Nitko ne želi Milanovića, a niti Karamarka
1

Sljedeći izbori više no ikad prije ovisit će o pametnim koalicijama. HDZ se lancima vezao za 20 posto i ne ide ni gore ni dolje. Neki tvrde da im treba bolji vođa

VIDEO

Prije nekog vremena, Hrvatskom je počeo kružiti vic koji je bio više točan nego duhovit. "Tko će pobijediti, HDZ ili SDP? Onaj tko se prvi riješi predsjednika!"

Dosjetku je na jednoj konferenciji ispričao Nikica Gabrić - zaradivši pljesak na otvorenoj sceni - pa mu je javnost prišila i autorstvo nad, ali to je nevažno. Mnogo je važnije to da se iza tog štosa nazire više slojeva političke istine.

Čak i Manolićeva Vlada bila je bolja od Milanovićeve

Čini se, naime, očitim da bi HDZ - uz smiješnu Milanovićevu Vladu, nasuprot kojoj se i ona davna Manolićeva činila kao ekspertni tim - već odavno trebao imati više od 30 posto podrške, ali se HDZ lancima vezao za 20 posto i ne ide ni gore ni dolje. Neki tvrde da taj broj ne bi trebao biti granica, samo kad bi stranku vodio neki karizmatičniji lider. 

HDZ-ovci skloniji centru na liderskoj poziciji vide Andreja Plenkovića, dok su mnogi skloni dr. Dragi Prgometu. Oni vjeruju kako bi HDZ s Prgometom ili Plenkovićem prodro duboko u centar i stigao do birača koji nikad neće dati glas Karamarku. 

Bez Zokija, Kukuriku, Holy i Lesar imaju 43,9 posto!

Ipak, premda se Karamarkov HDZ ne može odlijepiti od 20 posto biračke podrške, stranka će na izborima proći bolje nego u anketama. Karamarku su europski izbori gotovo pitanje tipa “biti ili ne biti”, pa nema nikakve sumnje da će sve organizacijske sposobnosti Milijana Brkića (a one za razliku od diplome nisu sporne) biti stavljene na kušnju. Disciplinirano stranačko članstvo, uz aktivnu telefonijadu i autobusni prijevoz birača do glasačkih mjesta, vjerojatno će HDZ-u donijeti dobar rezultat na EU izborima, pa će se Karamarko konsolidirati s faraonskim ovlastima.

No i uz taj zaključak nije sporno da bi s popularnijim liderom HDZ dobio još više. Odnosno, da mu ni ti rezultati ne jamče sastavljanje iduće Vlade.

>>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe