Obavijesti

News

Komentari 28

Seizmolog Sović: Ovisi o dubini, ali s obzirom na jačinu potresa, moglo bi biti materijalne štete

Seizmolog Sović:  Ovisi o dubini, ali s obzirom na jačinu potresa, moglo bi biti materijalne štete

Epicentar je bio u Dragi Baščanskoj, rekao nam je seizmolog Ivica Sović te dodao kako je potres moguće povezan s onim u Turskoj i Siriji.

VIDEO

Potres je bio magnitude 4,8 po Richteru, još nemamo informacije o dubini, ali s obzirom gdje se sve osjetio mislim da je bio dublji. S obzirom na jačinu potresa, moglo bi biti materijalne štete, posebice padanje crijepova s krovova. No to područje ima čvrste građevine. Epicentar je bio u Dragi Baščanskoj, rekao nam je seizmolog Ivica Sović te dodao kako je potres moguće povezan s onim u Turskoj i Siriji. 

Pogledajte video: Ribar snimio trenutak potresa

Pokretanje videa...

snimka: navodno trenutak potresa na krku, ruše se stijene u vodu 00:34

- Uzrok je isti, pomicanje tektonskih ploča. To su, naravno, različiti rasjedi, ali mogu imati i neke koleracije. To ćemo znati nakon što dobijemo sve podatke - dodao je Sović.

Podsjetimo, Hrvatsku je pogodio još jedan potres u četvrtak oko 11 sati. Epicentar je kraj Krka.

Prema EMSC-u, magnituda je bila 5.3 prema Richteru. Prema seizmolozima iz Seizmološke službe Republike Hrvatske, magnituda je 4.8.

- Danas, 16. veljače 2023. godine u 10 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku. Magnituda potresa iznosila je 4.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatskog primorja - objavili su.

Mnogi su ostavili komentare na EMSC aplikaciji. Već je preko tisuću reakcija građana diljem Hrvatske. Više pročitajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...