Obavijesti

News

Komentari 44

Šeks o prijetnjama zastupnici Vidović Krišto: To su gluposti i laži; Šarić je iznenađen svime

Šeks o prijetnjama zastupnici Vidović Krišto: To su gluposti i laži; Šarić je iznenađen svime
4

Zastupnica Vidović Krišto tvrdi da joj je Vladimir Šeks prijetio u zagrebačkom restoranu i da je to činio sve dok ga zastupnik Josip Šarić (HDZ) nije izveo. Šarić je iznenađen pričom.

VIDEO

Gluposti, nemam komentara na to, kazao nam je Vladimir Šeks komentirajući prijavu koju je zastupnica Karolina Vidović Krišto uputila glavnoj državnoj odvjetnici i ministru unutarnjih poslova tvrdeći da joj je 6. prosinca u zagrebačkom restoranu prijetio bivši predsjednik Sabora i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, te da joj se unosio u lice i vrijeđao je. Šeks je nakon kratkog komentara poklopio slušalicu. Par sati kasnije žestoko se obrušio na zastupnicu Vidović Krišto i optužio je da laže jer je opsjednuta njime, što dokazuje u mnogim prilikama u kojima ga nastoji "politički udariti". Naveo je da ga je Vidović Krišto u restoranu bezobrazno i podcjenjivački gledala, pa joj je prišao i pitao je zašto podnosi lažne prijave protiv njega. Tvrdnje da je "mnoge ušutkao i ubio" su, tvrdi, izmišljotina.

- Rekao sam joj da sam se obračunao s mnogima koji su podnosili lažne kaznene prijave, pa ću tako i s njom - naveo je Šeks.

Naime, Karolina Vidović Krišto prije više od mjesec dana podnijela je kaznenu prijavu protiv Vladimira Šeksa i optužila ga da je kao predsjednik Sabora ugrozio ustavni poredak jer je 2005. pisao koncept kaznene prijave protiv Branimira Glavaša. 

Zagreb: Obilježen Dan Hrvatskog sabora

 

Zastupnica Vidović Krišto u otvorenom pismu tvrdi da je Šeks nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić (HDZ) nije odveo iz restorana. Šarić kaže kako je iznenađen tom pričom. 

Krišto prijavila Šeksa DORH-u: Unio mi se u lice i prijetio, rekao je da je mnoge ušutkao i ubio
Krišto prijavila Šeksa DORH-u: Unio mi se u lice i prijetio, rekao je da je mnoge ušutkao i ubio

Šarić: Ne znam za njihov razgovor, iznenađujuće mi je to

- Ne znam za taj njihov razgovor. Iznenađujuće mi je to. Ne znam jesu li uopće i o čemu razgovarali. Izlazeći iz restorana vidio sam kolegicu, pozdravili smo se i rukovali. Zatim sam izašao ispred restorana pričekati taksi, koji smo pozvali. Nisam se vraćao u restoran pa niti po Šeksa. Dvije tri minute iza mene izašao je i Šeks. Stigao je taksi i otišli smo - kazao je Šarić.

Zagreb: Sabor prijedlogu zakona o vodi za ljudsku potrošnju

Podsjetimo, zastupnica Vidović Krišto u pismu glavnoj državnoj odvjetnici i ministru unutarnjih poslova navodi kako joj je Šeks uz prijetnje i osobne uvrede rekao „da je on mnoge osobno ušutkao i ubio“. Na njezino pitanje hvali li se time, tvrdi. odgovorio joj je „da je ponosan na to“.

Vidović Krišto: Državna tijela dužna su reagirati

Vidović Krišto tvrdi da joj je Šeks ničim izazvan počeo prijetiti i vrijeđati je te da je sve što je imala za reći napisala u prijavi.  

- Državna tijela su dužna pri svakoj spoznaju reagirati - kazala je zastupnica Vidović Krišto. 

Nije nikakva novost da ono što je Šeks izgovorio, misli većina moćnika u Hrvatskoj koji ne mogu podnijeti moje traženje pravde i jednakosti pred zakonom i borbu protiv korupcije, navela je Vidović Krišto.

 

Zagreb:  Konferencija za medije novoosnovane stranke Odlu?nost i Pravednost OIP

- Ti moćnici vjerojatno misle kao i on. Naravno da me neće zaustaviti jer bez uređene Hrvatske nema napredne Hrvatske i zadovoljnih građana. Ne bojim se nikakvih, tih i takvih, ni lopova ni olinjalih Udbaša, ali ovo je ozbiljna prijetnja koju policija i DORH moraju odraditi i obraditi - poručila je Vidović Krišto. 

Podsjetila je da je policija reagirala kada se na Facebooku prijetilo Plenkoviću. 

- Takve je policija uhitila, a ti ljudi nemaju nikakvu društvenu moć dok Šeks ima ogromnu moć i zato je ovo ozbiljna prijetnja - zaključila je zastupnica Vidović Krišto. 

Bačić: Ne vjerujem da bi Šeks to napravio

Na sve je reagirao i potpredsjednik Vlade Branko Bačić.

- Tu sam vijest pročitao prije sjednice Vlade, o čemu se radi, kakav je taj njihov susret u restoranu bio, ja to ne znam i teško mi je komentirati nešto čemu nisam nazočio i o čemu sam samo pročitao. Bilo kakvo vrijeđanje i prijetnja je, naravno, neprihvatljiva, nisam upoznat s time pa ne znam što bih drugo mogao reći. 

Ne vjerujem da bi Vladimir Šeks na takav način prijetio, kao što sam iščitao iz teksta, rekao je potpredsjednik Vlade Branko Bačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe