News

Komentari 25

Seksistički ispad: Zastupnik u Irskoj kolegicu povukao u krilo

Seksistički ispad: Zastupnik u Irskoj kolegicu povukao u krilo

Političar desnog centra Tom Barry je svojim ispadom zasjenio nedavnu sjednicu na kojoj je odlučeno da je pobačaj u Irskoj dopušten, ali samo u određenim slučajevima

Irski političar desnog centra Tom Barry (44) je u parlamentu povukao u krilo svoju kolegicu Aine Collins. Svojim seksističkim ispadom zasjenio je nedavno glasovanje kojim je prihvaćeno da žene u Irskoj smiju napraviti pobačaj, ali samo ako je život žene u opasnosti. 

Zastupnik, koji je inače otac troje djece, priznao je da je njegovo ponašanje bilo neprimjereno. Priznao je i da je "malo popio". Rekao je i da ga uznemiruje što ga nazivaju seksistom te je naglasio da nikoga nije htio uvrijediti. Također se ispričao kolegici. Priznaje i da sada doma ima problema sa suprugom koja ga je zbog ponašanja nazvala "idiotom", piše Daily Mail.

Kamere u parlamentu snimile su Barryja kako tijekom rasprave u 2.40 sati ujutro svoju kolegicu povlači u krilo. Ona se pobunila i pokušala dignuti, no Barry ju prvo nije puštao. Ubrzo je popustio i bijesna kolegica je otišla.  

Najčitaniji članci