Obavijesti

News

Komentari 10

Sekunde užasa: Izvukao ga iz gorućeg auta i spasio mu život

Sekunde užasa: Izvukao ga iz gorućeg auta i spasio mu život
1

Silvio kaže kako je auto izgorio nevjerojatnom brzinom te da bi Luka sigurno poginuo da ga nisu izvukli. Njegov oporavak još traje, a posljedice su teške

VIDEO

U dva ujutro u kolovozu Silvio se vozio cestom iz Benkovca. Iznenada je ispred sebe ugledao auto u plamenu, a zgrozio se shvativši da je vozač još unutra.

- Pokušavao sam otvoriti vozačeva vrata da izvučem čovjeka za volanom, nogu zaglavljenih ispod komandne ploče, no bez uspjeha. Vatra se širila velikom brzinom i bilo me strah da neću uspjeti. Uto sam začuo zapomaganje van auta i vidio ženu s desne strane vozila. Odnio sam je na rukama 15-ak metara dalje, da je vatra ne dohvati i požurio nazad - kazao nam je Silvio Justić (45), bivši policajac iz Benkovca.

Automobil koji ga je pretekao kod Škabrnje sletio je s ceste i zapalio se u vinogradu. Dugogodišnje policijsko iskustvo Silvija je natjeralo da se vrati i vidi o čemu je riječ. Čim je pokušao pomoći vozaču i sklonio suvozačicu na sigurno, čuo je da stiže još jedan automobil. Silvio je potrčao kako bi zaustavio automobil, ali je upao u metar dubok jarak uz cestu. Izvukao se na vrijeme i uspio zaustaviti automobil s dva mladića te im je kazao da nazovu pomoć jer je njegov mobitel stradao u jarku. Sva trojica su potom pojurila pomoći vozaču u zapaljenom automobilu. Vozača su izvukli tek nekoliko sekundi prije nego je plamen u potpunosti progutao automobil. Mladić kojega su izvukli je Luka Lisica (31) iz Bibinja. Njegov oporavak još traje, a posljedice su teške. Bio je u kolicima, a nakon dugotrajnih vježbi i boravka u toplicama, kreće se uz pomoć štaka.

- Vidio sam puno puta zapaljeni automobil, ali nikad, baš nikad u 25 godina posla nisam vidio da je automobil ovako brzo izgorio. Vatra ga je potpuno progutala za manje od deset minuta. Do volana je gorjelo malo sporije, a onda je buktinja sve progutala - kaže Silvio te dodaje da je samo napravio ono što mu je donedavno bio posao te da vjeruje da bi tako postupio svaki čovjek u istoj situaciji. Za dokaz ima i dvojicu nepoznatih mladića koji su nesebično pomogli u spašavanju i kojima zahvaljuje na pomoći. Ne zna im imena i nisu ostali u kontaktu. Sretan je što je Luka dobro i siguran je da će se oporaviti.

- Kad je sve bilo gotovo grlili smo se i smijali, ti momci što su stali pomoći i ja. Još dugo me je držao taj adrenalin, a i sada rijetko prođe dan da se ne sjetim te noći i plamena - ispričao je nasmijani Silvio.

Reportažu o hrabrom Silviju i spašavanju Luke pogledajte u ponedjeljak  u emisiji Hrvatska uživo na HTV1 te na www.ponoshrvatske.hr.

Luka i Silvio su se srdačno izgrlili

Luka je kobne noći izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste.

- Hvala Bogu da je naišao Silvio i ti momci, koje pozdravljam i puno im zahvaljujem. Zahvalan sam mu do groba i drago mi je da smo se upoznali - kaže Luka, koji se nekoliko mjeseci poslije susreo sa spasiteljem.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)