Obavijesti

News

Komentari 61

Britanci Asadu dali kemikalije za proizvodnju bojnog otrova?

Britanci Asadu dali kemikalije za proizvodnju bojnog otrova?
4

Autentičnost 13 video snimaka, prikazanih u američkom Senatu, potvrdile su obavještajne službe. Prikazuju paniku stanovništva i fizičke reakcije tijela na otrov

VIDEO

Američka televizijska postaja CNN ima 13 video snimki koje su prikazane u Odboru za obavještajne poslove u američkom Senatu kako bi dokazale napad kemijskim oružjem u Siriji. Autentičnost snimaka potvrdile su obavještajne službe.

Napad 21. kolovoza navodno je izvršila vojska predsjednika Asada, a snimke prikazuju paniku i reakcije tijela nakon napada. 

Ovih 13 snimaka moglo bi biti ključno tijekom glasovanja o intervenciji SAD-a na Siriju.

- Ove snimke će senzibilizirati Amerikance o tome da se ovdje ne radi samo o intervenciji, već da je to vojni napad u svrhu zaustavljanja takve vrste zvjerstva - kazao je bivši kongresnik Bill Richardson. 

Britanske tvrtke izvozile natrijev fluorid u Siriju

Britanska vlada priznala je da su dvije njihove tvrtke izvozile natrijev fluorid u Siriju u razdoblju od 2004. do 2010. godine, koji se može koristiti za proizvodnju bojnog otrova sarina. Natrijev fluorid izvozili su navodno kozmetičkim tvrtkama jer se on koristi i za pročišćavanje voda i u zubnim pastama. U kombinaciji s drugim spojevima koristi se za proizvodnju sarina. Je li to i bilo tako nije utvrđeno, ali zastupnici u britanskom parlamentu traže istragu. 

Amerikanci prosvjedovali u New Yorku

Građani koji se protive vojnoj intervenciji u Siriji marširali su prema Union Squareu nakon prosvjeda na Times Squareu u New Yorku. 

Prosvjednici su nosili lutke s likom američkog predsjednika Baracka Obame i transparente na kojima je pisalo "Mi ne želimo rat, ostanite daleko od Sirije", "Ne ratu" i "Ne bombardujte Siriju". U prosvjedu su sudjelovali  Amerikanci sirijskog porijekla, te aktivisti Occupy Wall Street.

Osiguranje je pratilo marš demonstranata koji su uzvikivali antiratne slogane hodajući prema Broadwayu. Policija nije intervenirala.

Istovremeno, druga grupa prosvjednika je stigla na Times Square i protestirala protiv režima Bašara al-Asada.

Kerry: Suočavamo se  s ''minhenskim trenutkom''

Američki državni tajnik John Kerry u subotu je u Parizu izjavio kako podrška SAD-u za napad na Siriju raste te ih podržava ''dvoznamenkasti broj zemalja'', prenosi Guardian.

Dodao je kako svijet ne smije biti ''tihi promatrač pokolja'', govoreći o napadu kemijskim oružjem za koji SAD optužuju režim Bašara al-Asada. 

Prema podacima SAD-a, poginulo je 1.429 ljudi. 

Kerry je ponovio da se međunarodna zajednica suočava s ''minhenskim trenutkom'', misleći na politiku popuštanja koja nije spriječila Hitlerov uspon u Njemačkoj 1930-ih godina. 

Rusija poslala zrakoplov po svoje državljane

Rusija je poslala putnički avion za svoje državljane koji žele napustiti Siriju.

- Jutros je u sirijski grad Lazkiye poslan avion IL-76. Ruskim državljanima i državljanima Zajednice Nezavisnih Država koji budu htjeli napustiti Siriju bit će omogućena evakuacija ovim avionom - priopćila je glasnogovornica Ministarstva za izvanredne situacije Irina Rossius.

U avionu se nalazi tim specijalista koji će pružiti psihološku pomoć putnicima, ukoliko bude potrebno.

Prošlog mjeseca Rusija je evakuirala više od stotinu svojih državljana iz Sirije.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...