Obavijesti

News

Komentari 0

Senat rektoru Stjepanu Lakušiću potvrdio upravu, smijenio je baš sve Borasove suradnike

Senat rektoru Stjepanu Lakušiću potvrdio upravu, smijenio je baš sve Borasove suradnike
2

Novi zagrebački rektor najavio je u utorak da će sveučilište voditi transparentno i vratiti mu dignitet. Rektorat se ovih dana seli iz središta grada na Kajzericu, jer počinje obnova zgrade Pravnog fakulteta

VIDEO

S rektorom Damirom Borasom već na prvoj sjednici novog Senata zagrebačkog Sveučilišta u povijest su otišli i njegovi zloglasni prorektori, Ante Čović, Miljenko Šimpraga i Tonći Lazibat.

Članovi Senata, stari i oni novi, kojima je mandat kao i rektoru Stjepanu Lakušiću započeo s 1. listopadom, u utorak su na izvanrednoj sjednici po redovitoj proceduri potvrdili dvije prorektorice, te šest prorektora, kako ih je predložio Lakušić. On nije zadržao niti jednog prorektora ili prorektoricu iz proteklog mandata.

Tako je za prorektora za studente potvrđen Boris Brkljačić s Medicinskog fakulteta, za prorektora za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije Dubravko Majetić,  bivši dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje, za prorektor za inovacije bit će  Tomislav Josip Mlinarić, bivši dekan Fakulteta prometnih znanosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju bit će Jurica Pavičić, bivši dekan Ekonomskog fakulteta, a prorektor za  za poslovanje i digitalizaciju sad je Tomislav Bolanča, bivši dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Tibor Pentek s Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije bit će prorektor za organizaciju, infrastrukturni razvoj i ljudske potencijale.

Dvije prorektorice su Anamarija Musa s Pravnog fakulteta koja je zadužena za organizaciju, te Jasenka Ostojić, dirigentica, koja je nova prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju.

Od članova Senata doznajemo kako je Lakušić obećao timski rad i vraćanje digniteta sveučilišta, te da će sveučilište voditi transparentno. Senatorima je i obećao i kako će voditi računa, te koristiti ekspertizu svih sastavnica. 

U tijeku su i pripreme za veliko preseljenje rektorata iz središta Zagreba u Novi Zagreb. Uskoro počinje obnova potresom razrušene zgrade Pravnog fakulteta na Trgu Republike Hrvatske, u kojoj je bio i rektorat.

Zagreb: Gradilište zgrade SEECEL-a

Rektor, prorektori i 179 zaposlenih smjestit će se u naselju Kajzerica, na Aveniji Dubrovnik, odmah uz Zagrebački velesajam, u kojoj je trebao biti Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe SEECEL. No nakon brojnih ulaganja i gradnje koja je trajala gotovo deset godina, od te ideje se odustalo. Rektorat bi tamo trebao biti smješten dvije godine, a preseljenje će trajati do kraja godine

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...