Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sendvič mu razderao jednjak: U bolnici je bio čak 106 dana

Sve je počelo kada je Alec (14) iz SAD-a pojeo kreker. Tada je povratio krv. Liječnici su mu rekli da mora jesti mekanu hranu. A onda je pojeo sendvič sa sirom i šunkom...

360429370
Foto: Profimedia
3 komentara

Alec Hebblethwaite (14) je preveo ljeto u bolnici na intenzivnoj njezi. Borio se sa sepsom i liječnici su rekli njegovoj majci da možda neće preživjeti. Tinejdžer je završio u bolnici nakon što mu je sendvič sa sirom i šunkom razderao jednjak. U bolnici je bio 106 dana, a kasnije mu je dijagnosticirana kronična bolest imunološkog sustava. Da nešto nije u redu Kasey Hunter (35), dječakova majka, je primijetila u travnju prošle godine.

360429385 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia
- Alec je pojeo kreker tijekom nogometnog treninga i povratio krv. Odvela sam ga u bolnicu gdje su liječnici rekli da si je ozlijedio jednjak i rekli su da Alec mora jesti mekanu hranu kako bi jednjak zacijelio - kaže Kasey.

No sljedeći mjesec Kasey je odvela sina u trgovinu između dvije utakmice i pojeo je sendvič. Hitno je završio u bolnici zbog boli u prsima. Liječnici su otkrili da mu je jednjak razderan i pokušali su ga operirati no rana je bila inficirana. Borio se protiv sepse i liječnici su ga operirali nekoliko puta. U studenom su liječnici shvatili da Alec ima bolest imunološkog sustava. 

- Otkrili su da mu se zbog te bolesti bijele krvne stanice stvaraju u oblozi cijevi koja spaja usta i želudac što može dovesti do kidanja i gušenja. Alec sad smije jesti samo mekanu hranu i morao je potpuno izbaciti kruh koji je vjerojatno izazvao iritaciju - kaže Kasey, majka troje djece iz Missourija.

360429370 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Da smo došli u bolnicu samo 12 sati kasnije, Alec ne bi preživio. Liječnici su rekli da nikada ranije nisu vidjeli nešto slično. Nikada nisam pomislila da bi se moglo desiti takvo nešto, da bi ga krekeri i sendvič mogli ubiti - dodaje Kasey. Alec je iz bolnice pušten 3. rujna prošle godine i vratio se kući gdje živi s majkom, i njezinim suprugom Matthewom (36). 

- Ne sjećam se puno vremena koje sam proveo u bolnici no sjećam se da je bilo trenutaka da nisam mogao hodati. To je bilo prilično strašno - kaže Alec, piše Mirror.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message