Obavijesti

News

Komentari 10

Serijski ubojica iz New Yorka koji je ubio 8 žena je policajac?

Serijski ubojica iz New Yorka koji je ubio 8 žena je policajac?
10

Policija sumnja da je isti muškarac ubio osam prostitutki, a devetu koja je nestala u svibnju još nisu našli. Kažu da je pametan i da je moguće da je policajac

VIDEO

Serijski ubojica iz New Yorka proganjao je telefonskim pozivima 16-godišnju sestru jedne od svojih osam žrtava. 'Craigslist ubojica', kako su ga prozvali mediji i policija, zvao je Amandu Barthelemy šest puta i otkrio joj da joj je sestra Melissa bila prostitutka, što njena obitelj nije znala. Policija je u prosincu pronašla četiri tijela na Long Islandu kod plaže Gilgo, među kojima je bilo i tijelo Melisse Barthalemy (24), frizerke koja je nestala iz Bronxa u srpnju 2009. Njena obitelj nije znala da je godinu dana radila kao prostitutka pronalazeći klijente preko oglasnika Craigslist. Ubojica je navodno u prvom razgovoru rekao Amandi da joj je sestra prostitutka te ju je nastavio zvati sljedećih šest tjedana, uvijek navečer. Razgovori su trajali manje od tri minute, ubojica je govorio mirno, niskim tonom i uvijek se izrugujući djevojci. Obitelj se boji da je ubojica vidio Amandu dok je odlazila kod sestre.

- Nije htio razgovarati ni s kim drugim. Jednom sam se ja javila na telefon i odmah je poklopio, rekla je Amandina majka Lynn. Policija je locirala pozive sa Times Squarea, Madison Gardena i Massapequa. Ubojica je prestao zvati u kolovozu 2009. nakon što su mediji objavili vijest o pozivima. 

Policija vjeruje da je Melissa tada već bila mrtva. Njeno tijelo našli su skupa s tijelom Amber Lynn Costello (27), Megan Waterman (22) i Maureen Brainer-Barnes (25) u plitkim grobovima. Iako još nisu povezali ubojstva, sumnjaju da je isti čovjek ubio i Kim Raffo, Molly Jean Dilts, Barbaru Breidor i Tracy Ann Roberts, čija tijela su našli prije 10-ak dana u New Jerseyu, samo pola sata vožnje od plaže Gilgo. Ubojica je sva tijela bacio blizu mora, nedaleko jedno od drugog. Sve djevojke su se bavile prostitucijom, a ubijene su u zadnjih pet godina. Četiri su tražile klijente preko istog portala, a sve su zadavljene. Svima je skinuo cipele, no djevojke iz New Jerseya ostavio je odjevene. Djevojke sLong Islanda bile su gole, bez ikakvih svojih predmeta, poput nakita, i zamotane u tkaninu. 

- To je isti ubojica, rekao je za New York Post izvor iz policije. Još traže Shannan Gilbert (24) koja je nestala u svibnju nakon što se otišla naći s klijentom s Craigslist portala. Policija kaže da ubojica 'razumije istražiteljske tehnike' te da bi čak mogao biti policajac. Koristio je jednokratne kartice za mobitele koje se ne mogu pratiti, zvao je s napučenih mjesta i nikad nije ostao na liniji duže od tri minute. 

- Razumije kako koristimo tehnologiju. Iskreno, ljudi misle da bi mogao biti policajac, sadašnji ili bivši. Bez sumnje je pametan - rekao je izvor.

New York Post objavio je u ponedjeljak da policija sumnja da jedno od tijela na Long Islandu nije od žene nego djeteta, možda čak bebe. Ostale su samo kosti, pa čekaju rezultate analiza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije