News

Komentari 920

Šest djelatnika KBC-a Zagreb dobilo otkaz: 'I dalje se nisu željeli ni cijepiti ni testirati'

Šest djelatnika KBC-a Zagreb dobilo otkaz: 'I dalje se nisu željeli ni cijepiti ni testirati'

Kad su iscrpili sve zakonske mogućnosti, a i dalje se nisu željeli ni cijepiti ni testirati uručen im je danas izvanredni otkaz, rekao je ravnatelj KBC-a Ante ćorušić

Danas je u KBC-u Zagreb šest djelatnika dobilo otkaz zbog odbijanja cijepljenja i testiranja. Među njima nema liječnika, radi se o tri medicinske sestre, medicinskom tehničaru, pomoćnom djelatniku i administratoru, prenosi Jutarnji list.

- Razlog otkaza je odbijanja ovih djelatnika da se cijepe odnosno testiraju na covid-19 dva puta tjedno. Oni su nakon što im je rečeno da ne mogu dolaziti na posao bez covid potvrde koristili godišnji odmor a dio je otvorio bolovanja. No, kad su iscrpili sve zakonske mogućnosti, a i dalje se nisu željeli ni cijepiti ni testirati uručen im je danas izvanredni otkaz - rekao je ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić.

Ćorušić kaže kako je u trenutno u tijeku proces otkazivanja ugovora u radu za još četiri djelatnika bolnice.

- Procedura je pokrenuta, sve ide po Zakonu, dakle na Radničko vijeće i uz Sindikat. To su oni koji se od početka boje da će im testiranje nekako naštetiti mozgu - rekao nam je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja Ćorušića. 

Kaže kako ne očekuju prosvjede.

- Klima među zaposlenicima je dobra, oni koji su tu radili nered su dotepenci što bi se reklo, onaj svećenik, vlasnik teretane, ljudi koji tu ne rade - rekao je.

Najčitaniji članci