News

Komentari 1

Šestomjesečni mačak Pero često sisa svoju kujicu Reu

Šestomjesečni mačak Pero često sisa svoju kujicu Reu

Razigrani mačak Slavka Pužarića iz Dragalića kraj Nove Gradiške ne brine što Rea iz gore naganja susjedove mačke. Njega doživljava kao štenca

Rea je kod nas tri godine. Pero je mladi mačak, tek mu je pola godine. Rea je dobila štence prije nekog vremena a Pero se odmah 'uvalio' da sisa mlijeko, rekao nam je čitatelj 24sata Slavko Plužarić iz Dragalića kraj Nove Gradiške. Rea ga je prihvatila odmah, čak mu je dopuštala da sisa s njezinim štencima.
- Štenci su prestali sisati, ali se Pero i danas zaleti sisati mlijeko, iako ga Rea, koliko znam, nema - dodaje Slavko. Veterinarima, kao i Slavku, ovakvo ponašanje ljubimaca nije neobično.
- Kujica je jednostavno prisvojila mačića, unatoč svom leglu i to nije neobično među životinjama - rekli su nam u srijedu u Klinici za male životinje Veterinarske stanice Grada Zagreba. To što se Pero i sada, kada Slavko misli da Rea nema mlijeka, zalijeće da sisa, veterinara ne brine.
- Malo je vjerojatno da Rea nema mlijeka, jer ako Pero sisa, mliječne žlijezde Ree proizvode mlijeko. U prirodi je poznata i lažna trudnoća, u kojoj ženke stvaraju mlijeko da bi prehranile mladunčad čije su majke uginule iz bilo kojih razloga. Time se produljuje vrsta - naveli su nam iz Klinike za male životinje. A to što Rea naganja susjedove mačke, ali ih ne ozlijedi, a neće loviti Peru, također je normalno, jer Peru doživljava kao člana svoje obitelji.

Najčitaniji članci