News

Komentari 9

Razbijen opaki lanac u Zagrebu, dizali u zrak stanove, naručivali ubojstva: Šestero osumnjičenih

Razbijen opaki lanac u Zagrebu, dizali u zrak stanove, naručivali ubojstva: Šestero osumnjičenih

U akciji policije i Uskoka uhićena je, navodno, skupina povezana s podmetanjem eksplozivne naprave pred stan dilera Tomislava Sučića. Sumnja se da su u to upleteni i Viktor Milaković i Leo Zdenjak

Skupina u srijedu uhićenih muškaraca na kriminalističkom je istraživanju nakon što su im pretresli stanove i druge prostorije. Sumnjiče ih da su unazad nekoliko godina diljem metropole postavljali eksplozivne naprave, naručivali ubojstva i  preprodavali drogu.

- Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.Navedene radnje koje se provode na zagrebačkom području odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela organiziranog kriminaliteta te kaznena djela protiv života i tijela i protiv opće sigurnosti. Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost- objavio je Uskok. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićenje u Areni

 

Podsjećamo, policija je u koordinaciji s Uskokom privela  skupinu osumnjičenih i za podmetanje eksplozivne naprave pred stan Tomislava Sučića jednog od optuženih narko-dilera iz akcije Tebra. U toj je snažnoj eksploziji ozlijeđena Sučićeva supruga a desetak stanova je oštećeno. Za to podmetanje povezuje se skupina, navodno, povezana s Leo Zdenjakom i njegovim kumom Viktorom Milakovićem.

Mjesecima se u krugovima istražitelja i u podzemlju nagađalo da je povod za takvu nezapamćenu odmazdu bio navodni fizički sukob Lea Zdenjak i Tomislava Sučića, koji se dogodio krajem prošle godine u Remetincu. kako je objavio Jutarnji list,  krajem prošle godine Sučić, koji se u Remetincu nalazio u istražnome zatvoru u sklopu Uskokove istrage u predmetu Tebra, te Zdenjak, koji je tada bio u istražnom zatvoru zbog iznude nad zadarskim poduzetnikom, ozbiljno su se porječkali, a navodno i fizički sukobili. Riječ je o jednoj od čestih situacija koje se znaju dogoditi među zatvorenicima te su ih u kratkom roku razdvojili. 

POGLEDAJTE VIDEO: Policija se oglasila o filmskom uhićenju

No pale su teške riječi i ozbiljne prijetnje. Podsjećamo, Tomislav Sučić (37) uhićen je u srpnju 2019. akciji Tebra- terete ga da je s Tomislavom Sabljom od 2016. do 2019. organizirao krijumčarenje oko 15,7 tona marihuane u Hrvatske iz Albanije te 1,3 kilograma kokaina. Na tome su, tvrdi USKOK, njih dvojica te ostalih 18 osumnjičenika zaradili oko 85 milijuna kuna.

 Iz istražnog zatvora izašao je prije mjesec dana. Zdenjak (31) je pak još u zatvoru. Njega su u listopadu 2020. pripadnici interventne policije uhitili u trgovačkom centru Arena. navodno je imao pištolj s metkom u cijevi. Nakon uhićenja Zdenjak u Areni, uslijedila su i druga uhićenja. Iste večeri u Zagrebu je uhićen Zdenjakov prijatelj Viktor Milaković i još dvojica. 

 

 

 

 

 

Najčitaniji članci