Obavijesti

News

Komentari 46

Sestra Martina (16) i Pavo (24) spasili su curicu (2) iz bunara

Sestra Martina (16) i Pavo (24) spasili su curicu (2) iz bunara
6

Sreća u nesreći: Djevojčica se igrala u dvorištu i upala u duboki bunar. Za njom je prvo skočila sestra (16), a potom i susjed Pavo. Van su svi izašli neozlijeđeni

VIDEO

Sara Brizar (2) igrala se u utorak oko 17 sati s braćom i sestrom u bakinu dvorištu u Slavonskom Brodu. Nezaključan poklopac bunara, kojemu su popucale šarke, otvorio se i pala je u bunar u kojem je voda duboka oko 11 metara. Sestra Martina (16) skočila je za njom.

- Sjedili smo u vrtu i Saru sam vidjela kako se igra kod kruške. Odjednom je nije bilo, a poklopac na bunaru se klatio. Dotrčala sam do bunara i vidjela seku kako mlati ručicama po vodi, počela je tonuti. Uz stijenku bunara sam skočila u vodu. Dohvatila sam Saru i dignula je iznad vode. Nije disala, pa sam je pljusnula. Došla je k sebi, zakašljala se i ispljunula vodu. Počela je plakati. Stisnula sam je uza se dok sam se jednom rukom držala za cijev stare pumpe. Nastojala sam je držati iznad vode da joj nije hladno. Onda je k nama sišao mladić i izvukao nas - ispričala je Martina, još pod jakim dojmom za dlaku izbjegnute tragedije.

- Nagovarali smo Saru da uđe u kantu za vodu, ali nije htjela. Martina bi je stavila, ali ona se čvrsto držala za nju. Pokušavala je dohvatiti papučice koje su joj plutale na vodi i tražila je dudu, koja je joj je ispala iz usta - rekla je majka Anita i dodala da je Sara malo plakala noću i zvala sestru, ali je sada dobro.

- Ona će to brzo zaboraviti, a Martina i mi ćemo njen drugi rođendan slaviti 2. kolovoza - kaže Anita.

Bilo je strašno hladno, borile su se da ne potonu

Vidio sam sve s balkona stana roditelja moje djevojke kojoj sam došao u posjet. Istrčao sam iz zgrade i uletio u dvorište. Kad sam došao nad bunar vidio sam stariju sestru kako drži mlađu. Borile su se da ne potonu. Od vrha bunara do vode ima oko pet metara. Niz cijev sam se spustio do njih i čvrsto ih primio. Voda je bila ledena. Spustili su nam konopac i izvukli su nas. Bilo je strašno, ispričao je Pavo Majstorić (24).Skromni mladić kaže kako je Martina prava heroina i da joj se divi. Baka Marija Car (58) kod koje se unučad igrala svaki dan bila je u stanu sa kćeri, majkom djece, Anitom.

- Čula sam unuka (12) kako u panici viče da je Sara u bunaru. Noge su mi se odsjekle. Sletjele smo niz stepenice s prvog kata. Uspjela sam uhvatiti Saru za ručice jer je Pavo bio blizu otvora, ali iskliznula mi je. Nisam znala da li je pala ponovo u bunar jer sam se onesvijestila. Nasreću, pala je opet u ruke Pavi - rekla je baka Marija dodavši da je bunar u dvorištu od 1953. i nikad se nitko nije upao.

Susjeda Jasminka vidjela je Martinu kako skače u bunar, ali nije znala zašto pa je pomislila da se želi ubiti. Pozvala je policiju.

- Kad smo majka i ja došle do bunara vidjela sam moje djevojčice na površini vode. Bilo mi je strašno, ali i drago što Martina drži Saru Htjela sam skočiti, ali mi je Pavo rekao da će on. Hvala mu zbog hrabrosti i velikog srca - rekla je Anita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu