Obavijesti

News

Komentari 110

Sestra tvrdi: 'Ne vjerujem da je Aldina uopće pala u Orljavu...'

Sestra tvrdi: 'Ne vjerujem da je Aldina uopće pala u Orljavu...'
6

VELIKA POTRAGA: 'Ako i je, bila je odlična plivačica jer je gotovo cijeli život živjela na moru pa vjerujem da bi se izvukla', rekla nam je sestra nestale Aldine

VIDEO

Ne vjerujem da je ona uopće pala u vodu. Ako i je, bila je odlična plivačica jer je gotovo cijeli život živjela na moru pa vjerujem da bi se izvukla, rekla nam je kratko Jasmina, sestra nestale Aldine Porić (19). Jasmina je od četvrtka u Požegi gdje je stigla iz Poreča, a potragu je u ponedjeljak pratila s nasipa. 

Prijatelji i dalje vjeruju da je Aldina živa

Njene sumnje potvrdili su i Aldinini prijatelji koji i dalje vjeruju da je djevojka živa. Oni su nam otkrili kako se Aldinin dečko Antonio Pavlović (20) dosad nije javio njenoj obitelji niti im je rekao što se dogodilo kobne večeri. 

– Previše se o tome priča po gradu. Puno je verzija, a nitko zapravo ne zna što se dogodilo. Molimo se da saznamo istinu – govore prijatelji.

Svaki dan pretražuju Orljavu, ali bez uspjeha

Inače, potraga za nestalom Aldinom traje već šesti dan. Svakog jutra ekipe dan započinju redovitom koordinacijom u požeškom Centru 112. Ondje se HGSS, vatrogasci i policija dogovaraju odakle krenuti i kakve će se akcije poduzimati.  Zapovjedno mjesto dosad im je bilo na mjestu brane kod požeške obilaznice gdje su djevojku posljednji put vidjeli. Rijeku Orljavu podijelili su u sektore, a kako koji dio pretraže tako ga odmah na karti označe. 

U zapovjednom vozilu HGSS u svakom trenutku putem GPS-a zna gdje im se koji čovjek nalazi, te koji dio terena je obišao. Osim toga stalno su u kontaktu s vatrogascima i policijom, a situaciju prate na velikim zaslonima u vozilu. Prije nego bi se članovi HGSS-a rasporedili na obje strane nasipa i krenuli u pretragu s potražnim psima započelo bi se i s podizanjem gumene brane. 

Nije dovoljno čvrsta: Branu ne mogu dugo držati podignutom

No, kako brana nije dovoljno čvrsta niti visoka ne mogu je predugo držati podignutom. Pretpostavlja se kako vodu može zadržati najviše pola sata do sat vremena. U prvom navratu kad su je podizali, doznajemo, držali su je osam minuta prije nego se voda počela prelijevati preko nje. U međuvremenu, djelatnici gradske komunalne tvrtke Tekija uz Orljavu su raširili cijevi te ih spojili na pumpe kako bi istovremeno počeli s ispumpavanjem na obližnja polja s ciljem da se što više snizi vodostaj rijeke. U trenutku kad je brana podignuta, a voda se ispumpava ronioci Specijalne policije iz Osijeka ulaze u vodu i počinju s pretragom. Dosad su rijeku pretraživali u tri navrata na nekoliko mjesta, a ronili su i ronioci požeškog ronilačkog kluba. 

Nema joj ni traga: Ronioci i u ponedjeljak pretražili područje

U ponedjeljak su još jednom digli branu, i to na 40 minuta, te su ronioci ponovno pretražili područje, ali bezuspješno. Aldini i dalje nema ni traga. 

U akciji su i potražni psi koji su posebno istrenirani za detektiranje tijela u vodi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.