Obavijesti

News

Komentari 122

Sestrina ispovijest: 'Ubojica im je bio dio obitelji, poput brata'

Sestrina ispovijest: 'Ubojica im je bio dio obitelji, poput brata'
4

Supruga (35) i prijatelj sjekirom, plinskim pištoljem i nožem ubili su Ivicu Kosovca (41) u Novom Selu pokraj Vrbovca. Truplo su bacili u bunar, a dokaze su uništili

VIDEO

Ušli smo u kuću popiti kavu i oko mi je zapelo za sjekiricu koja je bila naslonjena na kauč. Bila je crvene boje, teška 300 grama. Pitao sam sina i snahu što će im to blizu djece i ništa nisu rekli. Tad je njegov radnik Mato ustao rekao: “To je za obranu”, rekao nam je Stjepan Kosovec, otac ubijenog Ivice Kosovca (41).

Njegov leš su nakon 18 mjeseci našli vrbovečki policajci u bunaru napuštena imanja u Novom Selu. Bio je zamotan u deku, a oko glave bio mu je zavezan komad željezničke tračnice. Policija je odmah uhitila Ivičinu ženu Nedeljku Taras Kosovec (35) i radnika Matu Oršoša (25). Muškarac je, prema riječima Nedeljkine sestre Marije Taras, sve priznao i opisao istražiteljima.

Ivica je ženu tukao?


- Sestra me je nazvala u šoku i odmah rekla da su je uhitili. Kad je k meni na posao došao kriminalistički inspektor, šokirala sam se jer sam mislila da se šogor vratio i napravio nešto sestri i djevojčicama - kazala je Marija. Odveli su je na ispitivanje te je policajcima rekla kako ju je pokojni Ivica Nedeljku često tukao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da ne udari djecu, ona se postavljala između njih i dobila je batina nebrojeno puta. Jednom joj je glavom počeo nabijati u pod i gušiti je. Tad su cure počele vrištati, skočile su na oca i tako obranile majku. Bila je bez svijesti, ali je ipak poslije molila kćeri da nam ništa ne kažu jer će se tata smiriti - prepričala je sestra optužene. Dodaje kako je znala za neke slučajeve nasilja nad sestrom te je osobno dva puta pozvala policiju da reagira i odvede Ivicu.

- Policijski zapisnik o tom ne postoji. Došli su očito njegovi prijatelji i nisu ništa pisali - prisjeća se Marija. Otkad je Ivica nestao, stanje se primirilo, a Mato je ostao živjeti s obitelji. Iako su neki susjedi mislili da je bio Nedeljkin ljubavnik, njezina sestra to je opovrgnula i dodala kako im je on bio prijatelj, mnogo im je pomogao, a tri djevojčice su na njega gledale kao na starijeg brata.

- Djeci nismo odmah rekli da su im odveli majku. Odlučili smo im sve priznati u utorak i rekli smo im što je Mato učinio. Nisu nam vjerovale. Uvijek ih je branio te su mu vjerovale - prepričala je Marija. Sve tri djevojčice trenutačno žive s njom te s bakom i djedom. O njihovoj situaciji obaviještena je i škola u koju idu dvije djevojčice, te su obitelji ponudili pomoć. Rekli su im kako su našli udomiteljsku obitelj u Dubravi kod Vrbovca, u kojoj djevojčice mogu biti preko tjedna kako bi svaki dan mogle normalno biti na nastavi i s prijateljima. Tijekom vikenda, vraćale bi se obitelji, a to bi potrajalo do kraja ove školske godine. Tad će ih preseliti u bližu školu.

- Djeca su kod mene i za njih ću se boriti rukama i nogama. Podigla sam kredit kako bi im kupila knjige i odjeću za školu. Sebi ništa ne kupujem da oni imaju i zbog tog mi nije žao - odlučna je Marija.
 Da obitelj nije bila skladna, slaže se i Ivičina sestra Đurđica. Naime, pošto su se njezin brat i Nedeljka često selili, u jednom periodu živjeli su i kod njegovih roditelja. Zbog svađe Nedeljke i njegove majke, Ivica je “poludio” i napao majku. Intervenirala je i policija, a zbog tog su se morali opet preseliti. Jako rijetko su se čuli, a gdje zapravo žive, znao je samo Ivičin otac Stjepan.
 Kad je Ivica nestao, sestra ga je pokušavala pronaći, no svaki pokušaj joj je propao.

Ne znaju kad će pokopati Ivicu

- Zvala sam ga na njegove brojeve, a na jedan od njih se porukom javila najstarija kći. Nisam mogla ništa doznati jer joj je vjerojatno Nedeljka branila kontakt s nama - opisuje Đurđica. Požalila se da je najmlađu nećakinju vidjela tek kad je imala dvije godine, a kad im je pokušala pomoći, Nedeljka ju je otjerala.


- Zvali su me iz škole bi li pomogla nećakinjama. Kupila sam im čizmice i robu te sam to s ocem odnijela djeci. Nedeljka je izašla na ulicu i otjerala nas. Rekla nam je da nas ne treba jer im dosad nismo pomagali, a nismo mogli do njih - kroz suze je ispričala pokojnikova sestra, koja bratu priprema sprovod, ali ne zna kad će im policija dati ostatke da ga pokopaju. 
Mato i Nedeljka će do kraja istrage biti u pritvoru kako ne bi utjecali na svjedoke. Iako je on priznao ubojstvo, istražitelji utvrđuju koliko je Nedeljka znala o tome. Odvjetnici je ispričala svoju stranu priče te ju je zamolila samo da joj donese odjeću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1