Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Sezona se bliži kraju: Ogromne gužve ne cestama i granicama

Zastoji i vožnja u koloni mogući su na autocestama A1, A2, A3 i A6, Jadranskoj magistrali, Istarskom ipsilonu, naplatnoj postaji Lučko, u trajektnim lukama te na graničnim prijelazima

Rijeèki bajkeri sitnišem protiv naplate mostarine na Krèkom mostu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
8 komentara

Turistička sezona bliži se kraju i ovog vikenda brojni domaći i strani turisti kreću kući. Stoga se očekuje pojačan promet na svim važnijim cestama, prije svega u smjeru unutrašnjosti. 

Zastoji i vožnja u koloni mogući su na autocestama A1, A2, A3 i A6, Jadranskoj magistrali, Istarskom ipsilonu, naplatnoj postaji Lučko, u trajektnim lukama te na graničnim prijelazima na izlazu iz zemlje. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je promet vozila i na ulazu i na izlazu iz zemlje. Kolona je u oba smjera duža od kilometra, a na prelazak granice čeka se u prosjeku 30 minuta. Promet je pojačan i na autocesti Zagreb-Macelj, kod čvora Trakošćan. 

Uobičajeno promet je pojačan na Krčkom mostu i to u oba smjera. Ipak veće su gužve na izlazu s otoka, usporeno se vozi od Omišlja.

Rijeèki bajkeri sitnišem protiv naplate mostarine na Krèkom mostu | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U splitskim lukama za vikend impresivnih 132 tisuće putnika

Kroz dvije splitske luke, zračnu i gradsku, ovoga će vikenda zrakom i morem stići impresivnih 132 tisuće putnika, doznaje se u subotu u Resniku i Trajektnoj luci Split.

Mate Melvan iz splitske zračne luke kaže kako u subotu očekuju 115 aviona sa 27 tisuća putnika, dok će u nedjelju na pistu u Resniku sletjeti i poletjeti 95 zrakoplova sa 25 tisuća ljudi.

- Kada gledamo kumulativno tri ovogodišnja ljetna mjeseca i usporedimo ih sa istim lanjskim razdobljem bilježimo povećanje od šest posto, rekao je Melvan Hini. 

Split: Gužve u trajektnoj luci | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zračna će luka, procijenio je, godinu zaključiti sa ukupno 3,3 milijuna putnika.

Gužvi će biti i u splitskoj Trajektnoj luci u koju će u tri dana vikenda doći 80 tisuća putnika i 13 tisuća vozila. 

Danijela Ivanović iz Jadrolinije kaže kako su u subotu imali i dvije izvanredne linije i to Marca Pola za Starigrad, dok Valun čeka isplovljavanje prema Supetru.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message