Obavijesti

News

Komentari 134

Shrvani otac na mjestu gdje se za njegovog sina pale lampioni: 'Moj Luka je bio anđeo...'

Shrvani otac na mjestu gdje se za njegovog sina pale lampioni: 'Moj Luka je bio anđeo...'
7

Ante R. (31) tereti se za ubojstvo Luke B (22).. Kao i tijekom ispitivanja na policiji, i pred sucem istrage Županijskog suda u Splitu branio se šutnjom. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor te je poslan na Bilice

VIDEO

Niz fotografiju 22-godišnjeg Luke B. zalijepljenu na muralu na splitskim Plokitama gdje je tragično preminuli mladić živio, u nedjelju se nije slijevala kiša. Slijevale su se suze s neba jer jedan je mladi život zauvijek ugašen, i to zbog nezamislivog razloga, zbog par eura koje je 31-godišnji Ante R. pokušao od njega užicati na ulici. Na mjestu gdje su mnogi došli zapaliti svijeće, stigao je i njegov otac Toni, shrvan od boli. On i supruga izgubili su sina jedinca. Mladi Luka bio je sin za primjer svima, pošten, dobar, pristojan, lijepo odgojen.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

vv 25 02 24 00:41

- Bio je anđeo... Predivno, krasno dijete. I onda mi ga je on uzeo. Kako je to moguće da takva osoba uopće bude na slobodi? Gdje su bile institucije? Je li došlo vrijeme da netko preuzme odgovornost i počne raditi svoj posao – niže pitanja otac. Njegovog anđela više ništa ne može vratiti.

Podsjetimo, tragedija u kojoj je Luka izgubio život, odvila se u noći na subotu, na križanju Ulice Domovinskog rata i Mažuranićevog šetališta u Splitu, oko 00:50 sati. Uhićena su tri brata, poznati po tome da ispred obližnje pekare žicaju novac, ali i po podebljim dosjeima u kojima stoji niz kaznenih djela i prekršaja, uključujući i razbojništva, narkotike te remećenje javnog reda i mira. Jedan brat, onaj najmlađi, odmah je pušten, a druga dvojica su zadržana za kriminalističkom istraživanju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

lampioni za žrtvu ubojstva 00:47

Za ubojstvo se tereti srednji brat, 31-godišnjak, koji je nesretnom mladiću zadao smrtonosnu ranu u prsa, pokraj srca. On i Luka su se prvo verbalno i fizički sukobili, u čemu je sudjelovao i najstariji brat, 37-godišnjak. Luka je potom nastavio svojim putem, krenuo je kući, ali Ante nije imao namjeru pustiti da stvari ostanu na tome. Otrčao je u stan u zgradi, zgrabio kuhinjski nož oštrice od oko 25 centimetara i krenuo za Lukom. Zadao mu je ubodnu ranu koja je bila fatalna. Unatoč naporima liječnika i dugotrajnim pokušajima reanimacije, Luka je preminuo u 1:20 sati u KBC-u Split. Osumnjičeni je u nedjelju doveden pred suca istrage.

VIDEO Ubojicu iz Splita u pratnji forenzičara su doveli na mjesto zločina, oglasio se i njegov brat
VIDEO Ubojicu iz Splita u pratnji forenzičara su doveli na mjesto zločina, oglasio se i njegov brat

- Moj klijent je uskratio obranu, odnosno branio se šutnjom. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Doneseno je rješenje o provođenju istrage – kazao nam je Darko Stanić, odvjetnik 31-godišnjaka.

Kako neslužbeno doznajemo, tereti ga se za takozvano obično ubojstvo za što je predviđena kazna zatvora do 20 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

snimka privođenja navodnog ubojice u splitu 00:16

Njegov brat, 37-godišnjak prijavljen je za remećenje javnog reda i mira te priveden na Općinski prekršajni sud.

Građani Splita, i oni koji su Luku poznavali, i oni koji nisu, pitaju se kakav je to sustav koji omogućuje da itko s nizom kaznenih djela uopće bude na slobodi.

- Neka budala je ubila nedužnog mladića pred kojim je bio život. Mogao je to biti bilo tko, i vi i ja. Čini se da danas možete izgubiti život samo zato što ste upotrijebili krivi ton, rekli krivu riječ, ili u konkretnom slučaju, jer ste odbili nekome dati pola eura – kaže nam naš sugovornik.

Odvjetnik Damir Primorac objašnjava nam kako je ovo samo pokazatelj da nismo svjesni koliko takvih osoba šeta u našoj blizini.

- Ako nema postupka ni pravomoćne presude, imamo na slobodi ljude koji potencijalno mogu učiniti neko teško kazneno djelo. U našem sustavu ne postoji mehanizam za ovakve slučajeve. Nema načina da ih se nadzire. Može biti pod prismotrom jedino ako postoji sumnja u neka kaznena djela, ili ako je određena neka mjera opreza, a ovoj situaciji to nemamo niti je, koliko sam upućen, on imao zapreke da bude na slobodi – kaže Primorac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.