Šimunić objavio ugovore: 'Možda nemam mrežu koja stoji iza mene, ali stojim čvrsto' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 4

Šimunić objavio ugovore: 'Možda nemam mrežu koja stoji iza mene, ali stojim čvrsto'

Šimunić objavio ugovore: 'Možda nemam mrežu koja stoji iza mene, ali stojim čvrsto'

Možda i jesam sam, ali stojim čvrsto, nepokolebljivo i odlučno i ak oni hoće napadati, prijetiti, ucjenjivati, omalovažavati, poručujem im – Ne bum tiho!, napisao je Šimunić u objavi na Facebooku

VIDEO

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić na svom je Facebook profilu objavio ugovore o zemljištu od 44 tisuće kuna, koje je HDZ-ova vlast u Oroslavju kupila za 612 tisuća kuna. 

Podsjetimo, Šimunić je jučer objavio video u kojem je govorio o malverzacijama sa zemljištem vrijednim 44 tisuće kuna koje je Grad Oroslavje, na čelu s HDZ-om, kupio za 612 tisuća kuna.

Sudsko vještačenje za isto zemljište tražilo se dva puta, a oba puta je ocijenjeno drugačije - jednom kao poljoprivredno, a drugi put kao građevinsko zemljište.

- Danas bi vam rekel par riječi o reciklažnom dvorištu grada Oroslavja. Naime, grad je prije tri godine kupil zemlju za izgradnju reciklažnog dvorišta. Projekt je počeo tako da je Grad potpisao ugovor 18. 5. 2018. godine. Nakon toga, 23. 5. 2018. Grad Oroslavje je zatražio od sudskog vještaka procjenu u vrijednosti od dvije čestice. Vještak donosi procjenu zemljišta od deset kuna po kvadratu - govori Šimunić u videu.

Danas je na Facebooku objavio i sporne ugovore, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Najprije bih se htel zahvaliti svima koji ste komentirali jučer. Također, hvala svima na podršci. Vjerujem da nikome ne...

Objavljuje Viktor Šimunić gradonačelnik OroslavjaSrijeda, 8. rujna 2021.

- Najprije bih se htel zahvaliti svima koji ste komentirali jučer. Također, hvala svima na podršci. Vjerujem da nikome ne bi bilo ugodno suprotstaviti se Golijatu koji 30 godina u pozadini vlada u društvu, ali nakon jučerašnjih komentara kako bi htjeli znati imena i prezimena ljudi koji su sudjelovali u malverzacijama odlučio sam da idem do kraja!

Možda, u njihovim očima jesam puno manji i slabiji od njih, možda nemam mrežu koja stoji iza mene, možda i jesam sam, ali stojim čvrsto, nepokolebljivo i odlučno i ak oni hoće napadati, prijetiti, ucjenjivati, omalovažavati, poručujem im – Ne bum tiho! Dosta je bilo držanja sposobnih i poštenih hrvatskih građana kao taoca interesa nekolicine!

1. slika prikazuje Ugovor o kupoprodaji između Gordane Jakopec i Grada Oroslavja sklopljen 18.5.2018. za jedan dio zemljišta. Naravno, nije jasno određeno koji dio, po iznosu 139kn/m2, odnosno 278.000kn za 2000m2 zemljišta.

2. slika prikazuje procjenu vrijednosti tih zemljišta. Procjena je izrađena 5 dana nakon kaj je Grad zemljište već kupil i vrijednost po m2 iznosi 10kn, a ne 139kn/m2 kako je ugovoreno.

3. slika prikazuje novu procjenu od drugog vještaka, 5 dana nakon prve procjene koja im je očigledno bila premala te u novoj procjeni zemljište vrijedi sasvim slučajno točno 139kn/m2 koliko je i plaćeno.

4. slika prikazuje još jedan Ugovor o kupoprodaji, skoro godinu dana kasnije, baš na 1.april 2019., kojim kupujemo ostatak dijelova ta dva zemljišta. Naravno po cijeni 139kn/m2.

Gradonačelnik Oroslavja: 'Zemljište koje vrijedi 44.000 kuna HDZ je kupio za 612.000'
Gradonačelnik Oroslavja: 'Zemljište koje vrijedi 44.000 kuna HDZ je kupio za 612.000'

Ovo su činjenice, no važno je znati i to da ta zemljišta u 5mj. 2018. godine nisu bila u prostornom planu grada Oroslavja kao građevinska zemljišta. Ona tek u 9.mjesecu postaju zemljišta označena oznakom RD (reciklažno dvorište) i to ne na površini 2000m2, kako je bilo kupljeno i navedeno u drugoj procjeni za potrebe izgradnje reciklažnog dvorišta, nego u ukupnoj kvadraturi od 4409m2, čime su si omogućili sklapanje novog ugovora i kupnju cjelokupnog zemljišta.

Ponavljam još jednom, kupili smo zemljište za iznos 612.851,00 HRK koje je procijenjeno na 44.090,00 HRK i to baš u trenutku odluke o izgradnji reciklažnog dvorišta na toj lokaciji.

1. april je datum novog ugovora. Možda je simbolično, a možda im je bilo dovoljno smiješno, meni sigurno nije.

Još jemput hvala svima!

P.S. – za sve koji kritiziraju kak „cmizdrim“, „kukam“ i „niš ne delam“ mogu reći da vam demokracija daje pravo na izražavanje svojeg mišljenja, ali isto tak vam daje i priliku da predložite kak da se po vama neki procesi poboljšaju - stoji u Šimunićevoj objavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Sprema se oluja!
POGLEDAJTE ŠTO NAM STIŽE

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Sprema se oluja!

Mogući su pljuskovi, grmljavina i jak vjetar, javljaju meteorolozi s DHMZ-a. Za cijelu zemlju su upaljena upozorenja

Propeler prešao preko mlade Hrvatice: 'Ostala je bez noge. Sve je krenulo kao šala...'
UŽAS KRAJ MURTERA

Propeler prešao preko mlade Hrvatice: 'Ostala je bez noge. Sve je krenulo kao šala...'

Ozlijeđenu ženu su prevezli u OB Zadar. Policijska istraga je u tijeku, a očevici nam kažu kako je sve loše završilo zbog neuspjele šale
Strava u moru kraj Murtera: 'Trebala je biti šala, a onda joj je otkinuo nogu, krvarila je...'
UDAR GLISERA

Strava u moru kraj Murtera: 'Trebala je biti šala, a onda joj je otkinuo nogu, krvarila je...'

Djevojka (23) bori se za život u zadarskoj bolnici. Skočila je u more, njen zaručnik htio se u šali udaljiti gliserom i naletio je na nju. Izgubila je puno krvi. Razgovarali smo s ljudima koji su priskočili u pomoć...