Obavijesti

News

Komentari 61

Sin (2) mu je umirao u agoniji, a on je slao seksualne poruke

Sin (2) mu je  umirao u agoniji, a  on je slao seksualne poruke
1

SAD: Justin Ross Harris (35) je tvrdio da je sina slučajno ostavio u autu i zaboravio na njega. Porota mu nije povjerovala. Osuđen je za ubojstvo i prijeti mu doživotan zatvor

VIDEO

Amerikanac Justin Ross Harris (35) je osuđen za ubojstvo sina Coopera starog 22 mjeseca. Prijeti mu kazna doživotnog zatvora.

Harris je sina ostavio vezanog u automobilu sedam sati dok je vani bio 31 stupanj Celzija. U autu je, pak, temperatura dosezala i 49 stupnjeva te je dječak nakon nekoliko sati u užarenom vozilu preminuo.

Otac je na sudu tvrdio da ima problema s pamćenjem, da je sina slučajno ostavio u vozilu i zaboravio na njega. No tijekom suđenja saznalo se da je Harris kobnog dana razmjenjivao eksplicitne seksualne poruke s najmanje dvije žene, piše Mirror.

Tužitelji su tvrdili i da je Harris želio ostaviti ženu, ali da to nije mogao sve dok im je sin živ. Utvrđeno je i da je slao poruke maloljetnim djevojkama.

Justin Ross Harris uhićen je u lipnju 2014., isti dan kada je njegov sin umro. Obdukcija je pokazala da je Cooper umro od hipertermije, odnosno, stanja povišene tjelesne temperature.

Harris nije želio svjedočiti, ali je plakao nekoliko puta tijekom suđenja, posebice kada su se poroti pokazivale fotografije njegovog mrtvog sina.

Istražitelji koji su radili na slučaju kasnije su saznali da je Harris, nekoliko dana prije Cooperove smrti, na internetu pretraživao pojmove poput "djeca u vrućim autima" te "kako preživjeti zatvor".

Istraga  je pokazala da je taj dan Harris primio nekoliko mailova od odgajateljica iz vrtića gdje je trebao ostaviti dijete. Isto tako, pokazalo se da je Harris imao zanimljiv online život.

Koristio je nekoliko  "dating" stranica te u dopisivanju s jednom djevojkom konstatirao da mu nedostaje vrijeme koje bi posvetio samo sebi.

Nakon svega, supruga Leanna je u veljači ove godine podnijela zahtjev za rastavu. 

Izricanje presude zakazano je za 5. prosinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.