Obavijesti

News

Komentari 5

Sin američkog predsjednika će priznati krivnju za porezne muljaže i ilegalno oružje?

Sin američkog predsjednika će priznati krivnju za porezne muljaže i ilegalno oružje?

Američki državni odvjetnik u Delawareu predao je dokumente koji pokazuju da je postignut sporazum o priznanju krivnje

VIDEO

Hunter Biden, sin američkog predsjednika Joea Bidena, priznat će krivnju za dva porezna prekršaja i sklopio je dogovor sa saveznim tužiteljima u vezi s optužbom za oružje, objavilo je Ministarstvo pravosuđa u utorak, javlja CNN.

Nagodba o priznanju krivnje odmah će imati odjeka na predsjedničkim izborima 2024.

Optužbe su detaljno navedene u kaznenom podnesku pred Okružnim sudom SAD-a u Delawareu, gdje je američki državni odvjetnik David Weiss, imenovan Donaldom Trumpom, provodio istragu koja je jedno vrijeme istraživala optužbe za pranje novca, strano lobiranje i druge potencijalne optužbe.

Odvjetnik Huntera Bidena, Christopher Clark, rekao je u izjavi da će dogovor sa saveznim tužiteljima "riješiti" dugotrajnu kaznenu istragu Ministarstva pravosuđa protiv predsjednikova sina.

Stoltenberg nakon sastanka s Bidenom poručio: Ukrajinci napreduje u protuofenzivi...
Stoltenberg nakon sastanka s Bidenom poručio: Ukrajinci napreduje u protuofenzivi...

- Hunter će preuzeti odgovornost za dva slučaja prekršajnog propusta u podnošenju plaćanja poreza u roku u skladu sa sporazumom o priznanju krivnje - rekao je Clark. 

- Vlada će također podnijeti optužnicu za oružje, koja će biti predmet prethodnog diverzionog sporazuma, a neće biti predmet sporazuma o priznanju krivnje. Znam da Hunter vjeruje da je važno preuzeti odgovornost za ove pogreške koje je napravio tijekom razdoblja previranja i ovisnosti u svom životu. Veseli se nastavku oporavka i kretanju naprijed - dodao je.

U kratkom priopćenju, Bijela kuća je rekla da Bidenovi "vole svog sina".

- Predsjednik i prva dama vole svog sina i podržavaju ga dok nastavlja iznova graditi svoj život. Nećemo imati daljnjih komentara - rekao je glasnogovornik Bijele kuće Ian Sams.

Trump: Naš sustav je POkvaren!

Trump je kritizirao nagodbu Huntera Bidena o priznanju krivnje na Truth Socialu .

- Opa! Korumpirano Bidenovo DOJ upravo je raščistilo stotine godina kaznene odgovornosti dajući Hunteru Bidenu puku "prometnu kaznu". Naš sustav je POkvaren! - komentirao je Trump.

Joe Biden zbunio komentarom o zvijezdi serije 'Očajne kućanice': Upoznali smo se kad je imala 17
Joe Biden zbunio komentarom o zvijezdi serije 'Očajne kućanice': Upoznali smo se kad je imala 17

Pregovori za postizanje nagodbe o priznanju krivnje intenzivirali su se posljednjih tjedana. Odvjetnički tim Huntera Bidena tražio je sastanak s Ministarstvom pravosuđa u travnju, kojem je Weiss prisustvovao, a na kojem su odvjetnici Huntera Bidena održali prezentaciju u kojoj su detaljno objasnili zašto smatraju da Hunter Biden ne bi trebao biti optužen. Dio njihovih argumenata uključivao je da je Hunter Biden platio dugovani porez, uključujući kazne.

Weissov glasnogovornik odbio je komentirati slučaj.

Lažna izjava u vezi s kupnjom oružja

Tužitelji su ispitivali incident iz 2018. u kojem je vatreno oružje u vlasništvu Huntera Bidena završilo tako što je njegova tadašnja djevojka bacila u kontejner u Wilmingtonu, rekla je osoba upućena u događaj. Hunter Biden je u intervjuima za medije 2021. rekao da je ovisan o drogama, što je povećalo mogućnost da je prekršio savezni zakon kada je kupio vatreno oružje.

Savezni zakon zabranjuje kupnju vatrenog oružja bilo kome tko koristi ili je ovisan o ilegalnim drogama, a CNN je ranije izvijestio da savezni tužitelji razmatraju moguće optužbe povezane s davanjem lažne izjave u vezi s kupnjom oružja.

Hunter Biden je prethodno rekao suradnicima da je platio nepodmirene porezne račune i, prema javnim podacima, više od 450.000 dolara državnih založnih prava u Washingtonu, DC, ukinuto je 2020. godine – što je pokazatelj da su te obveze vjerojatno plaćene.

Biden ne smatra da Ukrajina treba dobiti povlašten pristup NATO-u: Uvjeti su isti za sve...
Biden ne smatra da Ukrajina treba dobiti povlašten pristup NATO-u:  Uvjeti su isti za sve...

Istražitelji su, međutim, nastavili ispitivati ​​izvor sredstava kojima je Hunter Biden plaćao svoje porezne račune. E-poruke upućene Hunteru Bidenu koje je potvrdio forenzički stručnjak za CNN pokazuju da su se 2018. i 2019. godine Bidenovi dugovi nagomilali, iako je primao opetovana upozorenja od svoje banke, računovođe i drugih.

Opetovano je upozoren na svoje porezne obveze, prema e-porukama, no njegov je odvjetnik rekao za CNN u srpnju 2022. da su te godine za Huntera Bidena bile teške godine, s obzirom na njegove probleme s ovisnošću. Clark je rekao da je njegov klijent sada "u potpunosti platio" svoje porezne dugove.

U međuvremenu, Zastupnički dom pod kontrolom republikanaca pomno ispituje financijske poslove Huntera Bidena i istražuje način na koji Ministarstvo pravosuđa vodi istragu, kao i bilo kakvu umiješanost drugih članova Bidenove obitelji u inozemne poslove.

Otvoreno govorio o borbi s ovisnošću o alkoholu i drogama

Zviždač porezne uprave tvrdio je da ima informacije koje su "u suprotnosti s iskazom koji je pod prisegom Kongresu dao viši politički imenovani čovjek", navodi se u pismu odvjetnika zviždača. Taj viši politički imenovan bio je Garland, rekli su ljudi upoznati s tim za CNN.

Jedan zviždač koji je radio za FBI također se požalio republikanskim zastupnicima da Ministarstvo pravosuđa ne bi dopustilo agentima da poduzmu agresivnije istražne korake u istrazi Huntera Bidena.

Republikanci u Zastupničkom domu zaprijetili su da će ravnatelja FBI-a Christophera Wraya kazniti nepoštovanjem Kongresa sve dok ne pristane dopustiti im da pregledaju dokument koji je sažimao tvrdnje doušnika koji je tvrdio da je Joe Biden trgovao političkim akcijama u zamjenu za milijune dolara isplata svojoj obitelji . Tvrdnje doušnika istražitelji nisu potvrdili.

Biden: Američko-kineski odnosi na dobrom su putu. Blinken je odradio izvrstan posao tamo
Biden: Američko-kineski odnosi na dobrom su putu. Blinken je odradio izvrstan posao tamo

Pravni problemi Huntera Bidena dolaze u pozadini osobnih problema s kojima se suočavao, od kojih se mnogima bavio u svojim memoarima iz 2021 . Biden je otvoreno govorio o borbi s ovisnošću o alkoholu i drogama. Njegov 24-godišnji brak završio je razvodom 2017., a njegova bivša supruga ga je optužila da pretjerano troši na alkoholna pića i striptiz klubove. 2017. je također priznao vezu s udovicom svog pokojnog brata Beaua. Hunter Biden ponovno se oženio 2019. i ima dijete sa suprugom Melissom Cohen.

Dok je Trump pokušavao staviti Huntera Bidena u fokus kampanje 2020., Joe Biden je rekao da je ponosan na korake koje je njegov sin napravio u borbi s ovisnošću. Iznio je sličnu obranu u intervjuu za CNN prošle godine, rekavši da je "ponosan" na svog sina jer je bio iskren u vezi s njegovom borbom s ovisnošću o drogama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...